Dierenorganisaties

Zwols Dierenasiel

Zwols Dierenasielexterne-link-icoon houdt zich bezig met de opvang van zwerf- en afstandsdieren (honden en katten) binnen Zwolle en voor een aantal omliggende gemeenten.  Het dierenasiel is tevens een kennis- en adviescentrum op het gebied van honden en katten. Het asiel heeft een kleinschalig pension voor honden en katten.

Zwolse Dierenambulance

Zwolse Dierenambulanceexterne-link-icoon biedt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar hulp aan zieke en gewonde dieren in Zwolle. De Dierenambulance Zwolle beschikt over 2 ambulances die overdag ingezet kunnen worden. ’s Avonds is er 1 ambulance beschikbaar gereden.

Vogelbescherming Avifauna Zwolle 

Stichting Vogelbescherming Avifauna Zwolleexterne-link-icoon (SAZ) richt zich op het in stand houden van de populatie roofvogels en uilen in Zwolle. Daarnaast heeft SAZ aandacht voor: het vangen en ringen van vogels voor onderzoek en bescherming van stadsvogels in de gemeente Zwolle en tellingen van (stads-)vogels in de gemeente Zwolle en de IJsseldelta.

Stichting Flappus

Stichting Flappusexterne-link-icoon vangt allerlei dieren op, zoals konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, reptielen, vogels, vissen, pluimvee en kleinvee. Bij Stichting Flappus kunt u een dier adopteren of er juist afstand van doen.

Dierenbescherming

Dierenbeschermingexterne-link-icoon zet zich elke dag in voor dieren in nood. Dat doet de organisatie met dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en duizenden vrijwilligers die zij in het land hebben. In Zwolle werkt Dierenbescherming nauw samen met Zwols Dierenasiel en de gemeente in het kader van de sterilisatie van verwilderde straatkatten.

Dierenvoedselbank Zwolle

De Zwolse Dierenvoedselbankexterne-link-icoon  is er voor de mensen die door financiële problemen hun geliefde huisdier niet voldoende voeding kunnen geven. Vaak brengt het huisdier zoveel liefde en plezier dat eigenaren er niet aan willen denken om hun huisdier weg te doen. Dierenvoedselbank kan ze gelukkig een handje helpen.

Blijf-van-mijn dier

Stichting Blijf-van-mijn Dierexterne-link-icoon vindt dat iedere Nederlander die zich in een kwetsbare situatie bevindt en zich beroept op het maatschappelijke vangnet in Nederland, zijn/haar huisdieren in dit proces niet kwijt hoeft te raken. De stichting voorziet in de daadwerkelijke opvang van huisdieren door ze tijdelijk onder te brengen bij gastgezinnen, pensions en/of andere opvanglocaties.

Kinderboerderijen Zwolle

Stichting Kinderboerderijen Zwolleexterne-link-icoon beheert de kinderboerderijen in Park Wezenlanden en Park Eekhout. Hier lunnen Zwollenaren op een ongedwongen en educatieve manier in contact te komen met dieren en de natuur. Er zijn educatieve programma’s om nader kennis op te doen van landbouwhuisdieren en het leven op de boerderij.

Dierenweide Berkum

Dierenweide Berkumexterne-link-icoon is een diervriendelijke kinderboerderij in een mooie omgeving bij de Overijsselse Vecht. Er leven veel verschillende jonge en oude dieren. De boerderij draait met vrijwilligers. Om te kijken of te helpen is de dierenweide open op de woensdag- en zondagmiddag, van 15-17 uur, Lorentzlaan 71, Berkum

Wijkboerderij Travers

Wijkboerderijen van Traversexterne-link-icoon vind je mooie groene plekken in 3 wijken. De Klooienberg aan de rand van Holtenbroek, De Eemhoeve op in de Aa-landen en De Schellerhoeve in Zwolle-Zuid. Elke wijkboerderij heeft haar eigen karakteristieken. U kunt helpen tuinieren in een van de moes- of bloementuinen.

Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeveexterne-link-icoon is een ontmoetingsplek en leeromgeving met speeltuinen, belevenistuinen en een ontmoetingsgebouw voor  Stadshagen e.o.  Op de kinderboerderij kunt u dieren kijken, en op vaste tijden onder begeleiding aaien. Voor basisscholen en kinderopvang zijn er leskisten met lesstof over (boerderij)dieren.

Dierenweide Dieze Oost

Dierenweide Dieze Oostexterne-link-icoon is recent vernieuwd. Er zijn Nubische geiten, mini paardjes, cavia’s, kippen en natuurlijk ook konijnen. Jong en oud kan er genieten van dieren en leren over de verzorging. Ook is er een leerzame wandelroute op het terrein. Maar de dierenweide heeft meerdere functies. Zo is er een ruimte waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een kopje koffie of activiteiten. En er is een ruimte waar zieke kinderen kunnen spelen en, onder begeleiding, de konijnen knuffelen. Zieke kinderen kunnen hier kennismaken met lotgenoten en er zijn plannen voor therapeutische sessies.

Stichting De Knuffelkonijntjes

Stichting De Knuffelkonijntjesexterne-link-icoon helpt om even je zorgen, ziekte en eenzaamheid te vergeten. Medewerkers van deze stichting komen met een konijntje bij dementerende ouderen of terminaal zieke kinderen op bezoek. De patiënten kunnen op deze manier even ontspannen en zieke kinderen kunnen echt weer even kind zijn. Er verschijnt een lach op hun gezicht, wat voor naaste familie een moment geeft om het vast te leggen. Een blijvende herinnering.

Zone College

Zone.collegeexterne-link-icoon staat voor eigenzinnig, vooruitstrevend en praktijk-rijk vmbo- en mbo-onderwijs met persoonlijke aandacht. Met ons onderwijs dragen we bij aan een gezonde, duurzame toekomst van mens en wereld. Leren in een groene omgeving staat altijd centraal. Zone.college heeft verschillende vestigingen in Overijssel en Gelderland. Vanuit de vestiging in Zwolle worden onder meer de mbo-opleidingen Dierverzorging en Wildlife aangeboden.

Stadsdierenarts

Stadsdierenartsexterne-link-icoon behandelt gezelschapsdieren in de kliniek aan de Zerboltstraat,  of komt hiervoor bij u aan huis. De kliniek werkt vanuit een liefdevolle, vriendelijke houding naar zowel mens als dier.  In onderling overleg komen wij tot de meest optimale medische behandeling, die ook nog eens past binnen uw budget.

Kynologenclub Zwolle

Hondenschool KC Zwolleexterne-link-icoon geeft onder meer cursussen over het houden, opvoeden en trainen van honden en daarbij worden de eigenaren niet vergeten. Het belangrijkste doel is: zorgen voor een goede band tussen eigenaar en hond. Daarbij staat voorop dat het volgen van de training voor allebei een uitdaging is en dat het ook leuk is om samen aan het werk te gaan. 

Dienstkring Dierenartsen Zwolle

www.dierenkliniekittersum.nl/externe-link-icoon