Fietsenstalling Westerlaan
De halfverdiepte oude fietsenstalling aan de Westerlaan wordt in 2025 verbouwd. De vernieuwde stalling is speciaal bedoeld voor fietsen met een kinderzitje en krat en voor aangepaste fietsen en scootmobiels. Ook is de stalling een alternatief voor mensen die de hellingbaan van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein niet kunnen nemen.
Veelgestelde vragen fietsenstalling Westerlaan
Wat is de planning van de werkzaamheden?
De verbouwing start in maart 2025. In de zomer van 2025 gaat de vernieuwde fietsenstalling weer open.
Wat merkt de omgeving van de werkzaamheden?
Tijdens de werkzaamheden is de stoep langs de fietsenstalling afgesloten. Voetgangers moeten daarom oversteken.
Waar kan ik terecht met vragen over de werkzaamheden?
Aannemer Wallaard Noordeloos voert de werkzaamheden uit in opdracht van ProRail. Neem bij vragen contact op met de afdeling Publieksvoorlichting van ProRail. U kunt hen bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 17.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.
Waar kan ik tijdens de verbouwing mijn scootmobiel of aangepaste fiets stallen?
Mensen met een beperking kunnen hun scootmobiel of aangepaste fiets stallen in de tijdelijke fietsenstalling op het Stationsplein. U vindt deze direct om de hoek van de stalling Westerlaan, vlakbij de toegangspoortjes van het treinstation. Voor de tijdelijke stalling heeft u een toegangscode nodig. Heeft u deze nog niet? Bel dan de beheerder op 06-13297271.
Kan ik tijdens de verbouwing mijn fiets met kinderzitje of krat nog stallen in de stalling Stationsplein?
Ja. Fietsen met kinderzitje of krat kunt u voorlopig nog blijven stallen in de ondergrondse stalling Stationsplein.
Voor wie is de vernieuwde fietsenstalling?
De vernieuwde fietsenstalling Westerlaan is bedoeld voor:
- Fietsen met een kinderzitje of krat. Deze fietsen hebben meer ruimte nodig. De onderlinge afstand in de stalling Westerlaan wordt daarom groter.
- Aangepaste fietsen en scootmobiels van mensen met een beperking. Hiervoor komt een afgesloten ruimte binnen de stalling Westerlaan.
- Fietsen van mensen die de hellingbaan van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein niet kunnen nemen.
‘Reguliere’ fietsen kunt u blijven stallen in de bewaakte ondergrondse stallingen op het Stationsplein of Lübeckplein. Of de onbewaakte stalling aan de Hanzelaan. In die laatste stalling kunt u ook uw bakfiets of scooter stallen.
Hoeveel plekken biedt de fietsenstalling Westerlaan?
De stalling krijgt
- 821 plekken voor fietsen met een krat of kinderzitje.
- 7 plekken voor aangepaste fietsen en scootmobiels.
Hoe kan ik straks gebruik maken van de stalling?
De stalling wordt een zelfservice fietsenstalling, waar u de eerste 24 gratis uw fiets kunt stallen. Op de website van NS leest u meer over het gebruik van de fietsenstallingen bij NS-stations.
Mensen met een beperking kunnen hun aangepaste fiets of scootmobiel stallen in een aparte ruimte. U kunt hier toegang tot krijgen via een speciaal gratis fietsenstallingsabonnement. NS is op dit moment bezig met de uitwerking van dit abonnement. Zij delen daar later meer informatie over.
Wie heeft welke rol bij de verbouwing van de fietsenstalling?
Het ontwerp en uitwerking van de nieuwe stalling is een samenwerking tussen ProRail, NS en gemeente Zwolle. ProRail wordt de beheerder; NS is eigenaar en exploitant. Aannemer Wallaard Noordeloos voert de werkzaamheden uit in opdracht van ProRail.