Gratis hulp bij energie besparen

Je hebt van de gemeente Zwolle energietoeslag ontvangen. Dit helpt je om je energierekening te kunnen betalen. Maar er is meer: je kunt ook meedoen aan Warm Thuis. We komen dan bijvoorbeeld gratis je woning isoleren. Zodat je energierekening omlaag gaat en je er deze winter warm bij zit. In deze brief lees je hoe je je aanmeldt.

Wat kun je gratis krijgen?  

Warm Thuis Zwolle is een organisatie die inwoners van Zwolle helpt met het besparen van energie in huis. We helpen met gratis maatregelen. Zoals tochtstrips, folie achter de radiator, ledlampen of een zuinige douchekop. We kunnen ook je oude wasmachine vervangen.  

Omdat je een koophuis hebt, kun je ook grotere aanpassingen krijgen. Zoals vloerisolatie of vervanging van je ramen. Wij geven hierover advies. Een aannemer voert de werkzaamheden uit. De gemeente betaalt de kosten.

Zo werkt het

  • Je kunt meedoen als je inkomen maximaal 130% van de bijstandsnorm is. Waarschijnlijk voldoe je hieraan. Op de achterkant van deze brief staan de bedragen.  
  • Heb je je aangemeld? Dan bekijkt een vrijwillige energiecoach uit je buurt waar je energie kunt besparen. De coach geeft advies en maakt een plan.  
  • Ben je akkoord met het plan? Dan spreken we af wanneer de aannemer langskomt om het werk te doen. Wij betalen de kosten!  

Meld je nu aan!

Kies 1 van deze 3 manieren:

  1. Bel (038) 207 1413.
  2. Of scan de QR-code
  3. Of meld je aan via www.warmthuiszwolle.nl/aanmeldenexterne-link-icoon

Op het aanmeldformulier vul je een aantal gegevens in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op.

Warm Thuis  

In Warm Thuis werken de volgende organisaties samen aan jouw warme huis: Stichting Voor Elkaar Zwolle, de vrijwilligers van de Zwolse energie-buurtinitiatieven, Blauwvinger Energie en de gemeente Zwolle. Meer informatie vind je op www.warmthuiszwolle.nlexterne-link-icoon.  

Heb je vragen?  

Of wil je hulp bij het aanmelden? Bel (038) 207 1413. Wij helpen je graag!

Met vriendelijke groet, 

Joke Kok, projectleider Warm Thuis Zwolle

Tabel bijstandsnormen

Is je inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm? En heb je niet meer dan € 17.000 eigen geld? Dan kun je meedoen met Warm Thuis Zwolle.  

Het inkomen hieronder is 130% van de bijstandsnorm (netto). Je hoeft je vakantiegeld en eventuele toeslagen niet mee te tellen.

Inkomen 21 jaar tot AOW-leeftijd Inkomen AOW-leeftijd of ouder
Alleenstaand€ 1.585,53 € 1.760,81
Alleenstaande ouder€ 1.585,53 € 1.760,81
Echtpaar of samenwonend€ 2.265,04€ 2.386,42