Internal auditor

Dienstverband/uren 32 tot 36 uur
Werk-/denkniveau HBO+/WO
Afdeling Juridische Zaken
Vacaturehouder Richtsje Tel
Sluitingsdatum 22 september 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Binnen de afdeling Juridische Zaken werkt een team van vijf collega’s aan Verbijzonderde Interne Controles. Het VIC team heeft een onafhankelijke positie binnen de gemeente. Hierdoor wordt geborgd dat processen van afdelingen optimaal worden gecontroleerd.

Er worden controles uitgevoerd op de jaarrekening, financiële en niet-financiële processen. Op basis van uitgevoerde controles geeft het team advies over procesbeheersing. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de PDCA cyclus van de organisatie.

 

Dit ga je doen

Elk jaar stelt het team een auditplan op dat prioriteiten toekent aan controles. Jij hebt je voorstel ingebracht. Een collega vraagt om je argumenten. Je houdt van deze kritische instelling. Zelf sta je open voor ideeën als deze tenminste met een gedegen verhaal worden onderbouwd.

Innovatie

Innovatie komt ook aan de orde. Jullie triggeren elkaar om na te denken over vernieuwingen op het gebied van procesbeheersing en hoe je deze kunt delen met de afdelingen en teams.

Na het overleg heb je een afspraak met een afdelingshoofd om je bevindingen te bespreken. Je vindt dat de beheersmaatregelen uitgebreid kunnen worden om risico’s nog beter te kunnen ondervangen. Je hebt je aanbevelingen kort op een rij gezet.

Overleg

Voordat je je advies hebt gemaakt, heb je hierover uitgebreid gesproken met medewerkers van de afdeling. Dat maakt het werk interessant. Snel schakelen tussen verschillende niveaus. Mensen bewust maken van risico’s. Precies weten wat er gebeurt en op de hoogte zijn van ontwikkelingen binnen de gemeente, zodat je overzicht krijgt en verbanden kunt leggen.

Complimenten

Vanmiddag worden rapportages toegelicht in het MT. Er wordt hier altijd naar uitgekeken, omdat rechtmatigheid en getrouwheid belangrijk zijn voor Zwolle. De collega komt na het overleg terug op de afdeling met de complimenten van het MT. Het is fijn dat waardering wordt uitgesproken, maar het is vooral prettig om onderdeel te zijn van een organisatie die veel waarde hecht aan het optimaliseren van werkprocessen. Een organisatie die in beweging komt als jij je laat horen.   

 

Dit ben jij

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau, een afgeronde opleiding accountancy of bedrijfseconomie en zo’n drie jaar ervaring binnen de controlepraktijk van een accountantskantoor  of in een vergelijkbare functie bij de overheid of het bedrijfsleven.

We hoeven je niet bij de hand te nemen, want je pakt je werk zelfstandig op. Binnen het team ben je een actieve sparringpartner en schud je tal van oplossingen voor ‘problemen’ uit je mouw.

Je bent bepaald geen grijze muis met opgetrokken schouders, maar een extroverte persoonlijkheid die een ruimte vult met charisma. Mensen beginnen als vanzelf tegen je te praten, omdat je oprecht geïnteresseerd bent.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.541,- (functieschaal 10A) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 2 en donderdag 3 oktober 2019.

 

Meer weten?

Bel of mail met Richtsje Tel, internal auditor, (038) 498 2513, R.Tel@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

 

solliciteer direct