Jacolien Verbeek

Adviseur Economie

Jacolien Verbeek is adviseur economie bij de gemeente Zwolle, en houdt zich bezig met het Masterplan Toekomstbestendige Bedrijventerreinen. In een snel veranderende economie is het voor bedrijven een uitdaging om alle veranderingen bij te benen. Dit vraagt vaak om een collectieve aanpak, op het niveau van een bedrijventerrein of zelfs de hele stad.

Wat houdt jouw functie in? 

De stad Zwolle groeit en ontwikkelt zich razendsnel. Dat brengt kansen, maar ook verantwoordelijkheden met zich mee. We willen niet alleen economisch floreren, maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving en een duurzame samenleving. Daarom staan toekomstbestendige bedrijventerreinen hoog op de agenda. 

Ik ga het gesprek aan met ondernemersverenigingen en individuele bedrijven. Samen met jullie wil ik de uitdagingen van de toekomst aangaan. Energietransitie, klimaatadaptatie, ruimte voor ondernemen en een circulaire economie zijn belangrijke thema’s waar we samen aan kunnen werken. Ik begrijp dat het niet altijd eenvoudig is om te weten welke stappen je moet zetten. Een uitdagende taak, maar ook een kans om samen met het bedrijfsleven concrete stappen te zetten richting een duurzame toekomst. 

Jacolien is het eerste aanspreekpunt voor:

  • Toekomstbestendige bedrijventerreinen 
  • Circulaire economie