Jeugdtuin

Wil jij graag je eigen stukje grond om zelf groenten en bloemen te planten en te oogsten? Meld je dan aan voor een jeugdtuin! Met de hulp van een professionele tuinman van ROVA leer jij je eigen tuintje te verzorgen. Alles wat je verbouwt mag je mee naar huis nemen.

Van april tot begin oktober

Ben jij 9, 10 of 11 jaar, dan mag jij een eigen jeugdtuintje verzorgen. Het seizoen begint in de eerste helft van april met het zaaien en stopt begin oktober met de laatste oogst. Dan zijn de groenten, bloemen en planten helemaal volgroeid en kun je ze meenemen naar huis.

In Zwolle zijn drie jeugdtuinen waar je na schooltijd kunt tuinieren. Een heel seizoen tuinieren kost € 7,50. Dit bedrag moet je voor de start van het seizoen voldoen. Tuingereedschap is aanwezig, en wij zorgen voor de zaden en de plantjes. Op www.rova.nl/jeugdtuinenexterne-link-icoon vind je meer informatie over de jeugdtuinen.

Ouders, familie en buren gezocht!

Voor het helpen van de jonge tuiniers zijn veel vrijwilligers nodig. Ken jij mensen die wel willen helpen? Mail dat dan naar jeugdtuinen@rova.nl. Vrijwilligers helpen de kinderen twee keer per week, één uur, aan het einde van de middag. Groene vingers zijn niet nodig om de kinderen te helpen, want er is steeds een professionele tuinman van ROVA aanwezig.

Om vast in de stemming te komen, vind je op www.facebook.com/jeugdtuinzwolleexterne-link-icoon leuke tuinideeën, recepten en mensen om contact mee op te nemen.

Wat plant je in de jeugdtuin?

Er wordt heel wat in de tuin gezaaid en geplant, zoals wortels, uien, bieten, bonen, sla en andijvie. Aan het begin van het seizoen krijg je een tas om dit allemaal mee naar huis te nemen. En natuurlijk worden er veel bloemen gezaaid. Wanneer de bloemen op zijn mooist zijn, wordt er een bloemschikmiddag gehouden. Dan worden er mooie boeketjes van gemaakt. Na de zomervakantie is er een kijkavond en dan mag je iedereen die je wilt uitnodigen om te komen kijken.

Waar liggen de tuinen?

  • In Aa-landen/Holtenbroek ligt de tuin aan de Pergolesistraat
  • In Stadshagen ligt de tuin aan de Oude Wetering
  • In Zwolle-Zuid ligt de tuin aan de Oude Deventerstraatweg

Aanmelden

Lijkt het je wat en mag jij van je vader, moeder of verzorger meedoen? Meld je dan snel aan via www.rova.nl/jeugdtuinenexterne-link-icoon, want vol is vol! Heb je thuis geen internet en kun je je daardoor niet aanmelden, neem dan contact op met de klantenservice van ROVA via telefoonnummer 038-4273777.

Wat doe je in de jeugdtuin?

Iedereen heeft een eigen tuin waarin je met hulp van een volwassene tuiniert. De leider of leidster doet aan het begin van elk tuinuur voor wat je gaat doen. Hij/zij helpt als het even niet lukt. Er is ook een tuinman in de buurt.