Jouw eigen jeugdtuin

Wil jij graag je eigen stukje grond om zelf groenten en bloemen te planten en te oogsten? Meld je dan aan voor een jeugdtuin! Met de hulp van een professionele tuinman van ROVA leer jij je eigen tuintje te verzorgen. Alles wat je verbouwt mag je mee naar huis nemen.

Van april tot begin oktober

Ben jij 9, 10 of 11 jaar, dan kun jij een eigen jeugdtuintje verzorgen. Het seizoen begint op maandag 8  en dinsdag 9 april 2019 met zaaien en eindigt begin oktober met de laatste oogst. In Zwolle zijn drie jeugdtuinen waar je na schooltijd kunt tuinieren. Jouw bijdrage voor een heel seizoen tuinieren is € 7,50. Dit bedrag dien je op donderdag 4 april te voldoen.  Tuingereedschap is aanwezig, en wij zorgen voor de zaden en de plantjes. Op www.rova.nl/jeugdtuinen vind je meer informatie over de jeugdtuinen.

Ouders, familie en buren gezocht!

Voor de begeleiding zijn veel vrijwilligers nodig. Ken jij mensen die wel willen helpen? Mail dat dan aan via jeugdtuinen@rova.nl . Vijwilligers helpen de kinderen twee keer per week, één uur, aan het einde van de middag. Groene vingers zijn niet nodig om de kinderen te begeleiden, want er is steeds een professionele tuinman van ROVA aanwezig.

Om vast in de stemming te komen, vind je op www.facebook.com/jeugdtuinzwolle leuke tuinideeën, recepten en contacten.

Waar liggen de tuinen?

  • Tuin Aa-landen/Holtenbroek aan de Pergolesistraat
  • Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering
  • Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg

Aanmelden

Lijkt het je wat en mag jij van je vader, moeder of verzorger meedoen? Meld je dan snel aan via www.rova.nl/jeugdtuinen, want vol is vol! Je kunt je inschrijven tot 18 maart 2019. Heb je thuis geen internet en kun je je niet digitaal aanmelden, neem dan contact op met Wim Dekker van ROVA via telefoonnummer 038-4273777.

Wat doe je in de jeugdtuin?

Iedereen heeft een eigen tuin waar je onder begeleiding tuiniert. De leider of leidster doet aan het begin van elk tuinuur voor wat je gaat doen. Hij/zij helpt als het even niet lukt. Er is ook een tuinman in de buurt.

Wat plant je in de jeugdtuin?

Er wordt heel wat op de tuin gezaaid en geplant, bijvoorbeeld wortels, uien, bieten, bonen, sla en andijvie. Je krijgt ook niet voor niets aan het begin van het seizoen een tas om alle spullen later mee naar huis te nemen. En natuurlijk worden er veel bloemen gezaaid. Wanneer de bloemen op zijn mooist zijn, wordt er een bloemschikmiddag gehouden. Na de zomervakanti is er een kijkavond en dan mag je iedereen die je wilt uitnodigen om te komen kijken.

Cartoon jeugdtuin