Kentekenhandhaving in de Kerkstraat

De Kerkstraat is sinds de jaren ‘90 gesloten voor alle motorvoertuigen om doorgaand verkeer aan het oosten van het centrum tegen te gaan. Alleen mensen met een ontheffing hebben toegang. (Brom)Fietsers en scootmobielen hebben geen ontheffing nodig en mogen gewoon doorrijden. De pollers in de Kerkstraat zijn in februari 2017 vervangen door een geautomatiseerd systeem met kentekenherkenning.

Kentekenherkenning

De controle voor toegang tot de Kerkstraat gebeurt met camera's. Als u door de afsluiting in de Kerkstraat rijdt, registreert de camera uw kenteken en maakt een foto.

De foto wordt vergeleken met de database met ontheffingshouders. Hierin kan de controleur zien of u een ontheffing heeft. Ontheffingshouders kunnen zorgeloos verder rijden. Hebt u geen ontheffing? Dan riskeert u een boete.

Ontheffing

In de Kerkstraat heeft u een ontheffing nodig op het kenteken van uw voertuig. Taxibedrijven hoeven geen ontheffing aan te vragen. Het digitale camerasysteem herkent hun (aparte) kentekenplaten. Verder is alleen een ontheffing beschikbaar voor:

  1. Hulpdiensten
  2. Huisartsen
  3. Verloskundigen

Valt u onder één van deze categorieën dan kunt u een nieuwe ontheffing aanvragen of uw ontheffing wijzigen. Kijk hiervoor op de pagina Toegang gebied pollersysteem.

Waarschuwing of boete

Bij een eerste overtreding ontvangt u eerst een waarschuwingsbrief en bij een volgende keer een boete.

Als u vindt dat u ten onrechte een waarschuwingsbrief heeft ontvangen, neem dan contact op met de gemeente.