Martin Coers

Trouwambtenaar

Martin Coers

Trouwambtenaar Martin Coers: " Als trouwambtenaar ontmoet ik telkens verschillende mensen. Ieder bruidspaar is voor mij uniek, met elk hun eigen verhaal en geschiedenis."

  • Beschikbaar: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Stralend middelpunt

Allereerst wil ik jullie van harte feliciteren met jullie keuze voor het huwelijk of het geregistreerde partnerschap.

'Wie ben ik, dat ik dit doen mag': deze historische woorden sprak Koningin Juliana al ver voor mijn geboorte. Zij stond toen aan het begin van haar taak als staatshoofd.

In 2002 stond ik aan het begin van mijn taak als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, omdat mijn zus en zwager mij vroegen hun huwelijk te voltrekken. Dat vond ik een mooi compliment en een bijzondere gebeurtenis. Inmiddels kan ik zeggen dat het voor mij een dankbare nevenfunctie is die nooit verveelt. Het spreekt mij in dit werk bijzonder aan dat ik als trouwambtenaar telkens verschillende mensen ontmoet.

Dit leidt vaak tot boeiende en persoonlijke gesprekken. Ieder bruidspaar is voor mij uniek, met elk hun eigen verhaal en geschiedenis. Een trouwambtenaar van de gedichten of een 'dominee' die jullie iets belerends mee wil geven in het huwelijk ben ik niet. Ik vind het belangrijk om in een persoonlijk gesprek, het liefst bij jullie thuis, met jullie mee te denken om samen tot een persoonlijke, bij jullie passende trouwceremonie te komen. Vrolijke en ceremoniële elementen spelen wat mij betreft zeker een rol tijdens de huwelijksplechtigheid; de pracht en praal rondom het ja-woord waarbij jullie het stralende middelpunt zijn.

Ik zou het een eer vinden om, namens de gemeente Zwolle, een bijdrage te mogen leveren aan jullie trouwdag!