check-test-lijst iconOndersteuning ondernemers corona

Overzicht ondersteuning voor ondernemers door rijksoverheid, gemeente Zwolle en andere instanties.

Op Rijksoverheid.nl leest u meer informatie over de verlenging en uitbreiding van het landelijk Noodpakket banen en economie.

Financiële maatregelen gemeente Zwolle

Om u financieel tegemoet te komen tijdens de coronacrisis kon u uitstel van betaling van belastingen, huur of andere financiële verplichtingen aanvragen. Dat kan nog steeds. Voor welke branche dat geldt leest u op de pagina Uitstel van betaling.

Regio Zwolle Brigade

De Regio Zwolle Brigade ondersteunt ondernemers met raad en daad. Dat doet de Regio Zwolle Brigade aanvullend op de reguliere dienstverlening van gemeentes, UWV en alle andere instanties die iedere dag keihard werken op de gevolgen van de crisis zoveel mogelijk op te vangen en te beperken. Meer informatie zie www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl

Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ)

Rbz Zwolle is er voor ondernemers met financiële problemen en uitdagingen en denkt graag mee met betrekking tot bedrijfskapitaal (her) financieren, een tijdelijke aanvullende uitkering of ondersteuning bij schuldhulpverlening.U kunt het Rbz het best bereiken via de website. Een medewerker neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. 

Team Ondernemers en Geldzaken

Ondernemers die in Zwolle wonen en geldzorgen hebben, kunnen gratis hulp krijgen van het team Ondernemers en Geldzaken van de gemeente Zwolle. De ondersteuning is gericht op behoud van het bedrijf. Wanneer dat niet mogelijk is, is hulp beschikbaar voor een goede afwikkeling van de onderneming. In alle gevallen is het doel een schuldenvrije toekomst. Zie voor meer informatie Geldzorgen? De gemeente kan helpen.

Coronaloket KvK

Heeft u vragen die niet worden beantwoord op een van de bovenstaande websites? MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een Coronaloket geopend voor ondernemers: www.kvk.nl/coronaloket 
Hier vindt u informatie over verschillende regelingen, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

 

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle