Ons verhaal

Collega's vliegen op bijen door de stad.

Kruisbestuiving

Experimenteren, omdenken en vernieuwende ideeën omarmen. Dat doen we binnen en dat doen we buiten. Door kruisbestuiving ontstaan de beste innovaties. 

Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

Creatiekracht

We bouwen ruim duizend huizen per jaar. We zorgen dat wijken en buurten gezellig blijven, leggen ellenlange fiets- en wandelpaden aan en behouden de natuur. Samen met onze inwoners scheppen we een energieke en duurzame stad.

Helikopter landt op een plein in Zwolle.

From Zwolle with love 

Ons hart klopt warm voor onze stad en de behoeften van onze inwoners. Bestaanszekerheid en energiearmoede is daarbij nu een grote opgave. Want iedereen moet gelijke kansen hebben om mee te kunnen doen. In elke situatie, wie je ook bent. Daar zetten we samen op in.

Futuristische weergave van werken voor de gemeente Zwolle.

Future-proof

De Zwolle Exchange Index startte vandaag weer drie punten in de plus. Er is veel bedrijvigheid en zelfs een wachtlijst met (inter)nationale, innovatieve bedrijven die zich in de regio willen vestigen.

Parkachtige omgeving waar collega's hun werk uitvoeren.

Managers of happiness

In Zwolle maken we het liefst van elke dag een sprookje. We zetten dromen om in daden, grijpen kansen en plukken de dag. Dat doen we uit liefde voor de stad. Het is voor ons dan ook belangrijk dat mensen gelukkig zijn in hun werk.

Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

Slow down to move faster

Zwolle maakt een schaalsprong naar 160.000 inwoners. Dat willen we met behoud van onze brede welvaart en kwaliteit van leven. Ambitieus? Zeker! We werken keihard, wendbaar en flexibel. En we weten ook dat je soms even gas moet terugnemen om je doelen sneller te bereiken.

Zwolse collega's afgebeeld als superhelden.

Onze helden

In Zwolle werken mensen met een missie die zich met lef, kracht, inspiratie, vallen en opstaan inzetten voor een beter Zwolle. Dat zijn onze helden!

Werken bij Zwolle: de waan van de dag

Just another day at the office

In Zwolle werken mensen met een missie. Elke dag weer zetten we ons in voor een betere stad. We stropen onze mouwen op, durven te experimenteren en zijn gefocust op resultaat. Samen verzetten we bergen. Dat vinden we niet uitzonderlijk, maar heel normaal. 

Twee collega's staan voor Museum de Fundatie in een blauw licht.

Chiefs visionary

We trainen onze verbeeldingskracht, laten gedachten stromen en doorbreken vaste patronen.  Daarom kijken we ver vooruit en denken we bovenaards. Wat voor werk je ook doet; je hebt altijd een visie op je vak en op onze organisatie.

Collega laat wilde dieren uit in de stad.

Verbinding

We verbinden ons sterk met onze inwoners en partners in de stad. Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel wensen. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn en wat we willen. Diversiteit geeft kleur aan onze organisatie én stad.