Ontwerper openbare ruimte

Dienstverband/uren 32-36 uur per week
Werk-/denkniveau HBO
Afdeling Ruimtelijke Planvorming
Vacaturehouder Esther Wolfkamp
Salaris max. € 4362,- bruto per maand
Sluitingsdatum 10 november 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

De afdeling Ruimtelijke Planvorming maakt plannen die nodig zijn voor ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. En die zijn er volop, want Zwolle is een van de sterkst groeiende steden buiten de Randstad. Jij werkt binnen de ontwerpgroep van vijftien collega’s aan een keur van projecten die worden verbonden met grote strategische thema’s als energie, klimaat en circulariteit.

Dit ga je doen

Van boom tot landschap. Van straat tot stad. In Zwolle wordt écht samen aan de openbare ruimte gebouwd. Met collega’s van diverse afdelingen, externe partijen, inwoners en het bedrijfsleven. Klimaatsverandering en gebruik van andere energiebronnen worden meegenomen in elk ontwerp.

Terug naar de ‘tekentafel’

Vanochtend heb je een ontwerp voor de inrichting van een plein overtuigend gepresenteerd aan je multidisciplinaire projectteam. Er zijn ettelijke vragen op je afgevuurd, onder meer over het beplantingsplan, het beheer en de financiën. Er zijn ook nieuwe wensen, dus ga je terug naar je ‘tekentafel’, maar daar ben je aan gewend. Dat hoort nu eenmaal bij een procesmatige organisatie, waar een ontwerp onder invloed van veel stakeholders in fasen tot stand komt.

Initiatieven uit de stad

Inwoners, onderwijsinstellingen en bedrijven nemen steeds vaker het initiatief om ruimtelijke vraagstukken op te pakken. Dat geeft een extra dimensie aan je werk. Vanmiddag ben je betrokken bij een bijzondere opdracht: het ontwerp van een Chinese begraafplaats. Je hebt je in de regels van de Feng Shui en de vijf Oosterse elementen verdiept. ‘Rechte paden zijn uit den boze en er mag geen zon op een graf schijnen’, vertelt een woordvoerder van de Chinese gemeenschap. ‘Kan de beheerder zijn werk dan nog wel doen?’, vraag jij.

Zwolle bouwt aan woningen en kantoren

Zwolle werkt de komende periode aan een aantal grote opgaven rondom uitbreiding en inbreiding van woningbouwlocaties, zowel in de wijk Stadshagen als in het grotere centrumgebied. Kantoren worden getransformeerd en locaties ingebreid. Uniek is de ontwikkeling van het Stationsgebied. Aan jou de taak om hier een beplantingsplan voor te maken. Je denkt niet alleen na over het groen, maar natuurlijk ook over water doorlatende bestrating, prullenbakken, verlichting en de plaats van camera’s, waarvan het zicht niet belemmerd mag worden.

Van boom tot landschap. Van straat tot stad. Jij vindt het geweldig dat je een hand hebt in de ontwikkeling van Zwolle.

Dit ben jij

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een opleiding afgerond aan Van Hall Larenstein, HAS-Hogeschool of de Academie van Bouwkunst. Je brengt innovatie mee en bent digitaal vaardig met programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Autocad/Microstation.

Dankzij de nodige ervaring, kun je direct zelfstandig aan de slag met opdrachten waar je blij van wordt. Maar je bent ook niet te beroerd om je collega’s een handje te helpen als dat nodig is.

Je kent je vak en bent gewend om het verhaal achter je ontwerp te verkondigen op diverse podia. Ook begrijp je dat in onze procesmatige organisatie iedereen zijn zegje doet en dat je plan niet in één keer af is. Dat je uiteindelijk het resultaat van je werk ziet, vind je de kers op de taart.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.362,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit bedrag, waarin vakantiegeld en een dertiende maand is opgenomen, kun je maandelijks of jaarlijks laten uitkeren. Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

Gesprekken vinden plaats op 20 november 2019.

Meer weten?

Afdelingshoofd Esther Wolfkamp: ‘Graag maak ik een afspraak om jouw visie op het vak te horen en je meer te vertellen over de Zwolse aanpak. Bel, app of mail mij, 06-83 99 54 25, E.Wolfkamp@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct