Collega's vliegen op bijen door de stad.

Ontwerper openbare ruimte

Heb jij oog voor tactische integrale oplossingen bij ruimtelijke opgaven, kan jij het verhaal achter je ideeën en ontwerpen op elk niveau enthousiast over brengen, wil jij het beste uit jezelf halen en je kennis en ervaring verdiepen en verbreden?

Dienstverband / uren per week 32- 36 uur (vast dienstverband) 
Werk- en denkniveau HBO
Salaris max. € 4.671,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling

Ruimtelijke Planvorming

Vacaturehouder Jim van der Zwan
Sluitingsdatum uiterlijk 31 december 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar makkelijk, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die veel investeert in de buitenruimte waarbij de komende jaren veel staat  te gebeuren en we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

Zwolle maakt de komende jaren een flinke schaalsprong naar ca 160.000 inwoners. We investeren in veel (maatschappelijke) voorzieningen en zorgen voor ruimte om te werken en te ondernemen. Het toevoegen van ruimtelijke kwaliteit volgens de ‘Zwolse school’ is bij de ontwerpers van het Atelier in goede handen.

De ‘Zwolse school’ gaat vooral over de manier, waarop we met elkaar samenwerken en tot bijzondere ontwerpen komen. We hebben een duidelijke focus, weten wat we willen en maken plannen in co-creatie met inwoners en partners in de stad. Het is onze missie om Zwolle zo in te richten dat mensen in vrijheid en veiligheid dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Kennelijk slagen wij daar in, want Zwollenaren zijn over het algemeen heel tevreden met hun woon- en werkomgeving.

Dit doe jij

Binnen de ontwerpgroep van ca. vijftien collega’s (het Atelier) werk je aan een keur van projecten die altijd worden verbonden met thema’s, zoals energie, biodiversiteit, natuur, klimaat en circulariteit. Dat is niet bijzonder, maar het nieuwe normaal binnen Zwolle. Jouw focus ligt in eerste instantie met name op de (her)inrichting van ons stadshart, waarvoor voldoende budgetten zijn gereserveerd om nieuwe impulsen aan te geven. Je bent gewend op visieniveau voorstellen te doen zodat de basis van de omgevingskwaliteit bij die opgaven bij jouw in goede handen is. De visie werk je vervolgens op hoofdlijnen uit naar schets- en evt. voorlopige ontwerpen.

Je werkt projectmatig en met andere disciplines, zoals stedenbouwkundigen, specialisten op gebied van groen en waterbeheer, mobiliteit en bijvoorbeeld civiele techniek. Natuurlijk samen met inwoners, onderwijs en bedrijven. Jij vindt die kruisbestuiving met inwoners en partners in de stad natuurlijk en belangrijk. De input gebruik je bij de uitwerking van jouw ontwerpen. 

Jouw ontwerpen voldoen aan de gestelde doelen, zijn functioneel en makkelijk om te zetten in technische ontwerpen. Je hebt oog voor verschillende thema’s zoals dat is nodig voor een hoogwaardig, integraal plan.

En natuurlijk heb je aandacht voor onderhoud en beheer, want je kijkt ook naar de lange termijn. Vanuit je rol als adviseur schets je zo nodig scenario’s over vakinhoudelijke vraagstukken, zodat het bestuur in staat is gefundeerde besluiten te nemen.

Je bent proactief en vindt het leuk om een bijdrage te leveren vernieuwingen. Bijvoorbeeld een nieuwe visie voor (delen) van de openbare ruimte in het Stadshart en het toekomst gericht inrichten van plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Bij de ontwerpen houd je natuurlijk rekening met het terugdringen van hittestress en wateroverlast veroorzaakt door het veranderende klimaat.

Je verrast ons door je innovatieve manier van werken. Een aansprekende vlog of een creatieve werkvorm voor een brainstorm met stakeholders? Jij durft te experimenteren en dat past helemaal bij onze ‘Zwolse school’.

Dit ben jij

Voor het Atelier zijn we op zoek naar een nieuwe collega als landschapsarchitect of -ontwerper die enige ervaring heeft met het opstellen van visie voor de openbare ruimte en oog voor tactische integrale oplossingen bij ruimtelijke opgaven. Je hebt minimaal een Hbo werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde opleiding Van Hall Larenstein, HAS-Hogeschool of de Academie van Bouwkunst. Je brengt frisse ideeën mee en bent digitaal vaardig met programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Autocad/Microstation. Dankzij een paar jaar ervaring kun je direct zelfstandig aan de slag met opdrachten waar je blij van wordt. Maar je helpt ook graag een collega’s met andere vraagstukken als dat nodig is.

Je bent gewend om plannen te presenteren aan vakgenoten of leken. Het verhaal achter je ideeën en ontwerpen weet je op elk niveau enthousiast over te brengen. Je kiest voor Zwolle, omdat je de kans krijgt mee te bouwen aan een kwalitatief hoogwaardige stad. Je professionele collega’s dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. En jij grijpt alle kansen aan om je kennis en (levens)ervaring te verdiepen en te verbreden.

Dit bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.671,- (maximum schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en horen graag hoe jij dat ziet. In Zwolle werken we hybride. Er is een budget voor je beschikbaar om jouw werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en smartphone van “de zaak”.

Meer weten?

Afdelingshoofd Jim van der Zwan maakt graag een afspraak om je visie op het vak te horen en je meer te vertellen over het Atelier en onze aanpak. Bel, app of mail 06 - 46 00 08 12, j.van.der.zwan@zwolle.nl.

Solliciteren

Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er een geschikte kandidaat is kunnen we besluiten de vacature offline te zetten. Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle