Parkeren op eigen terrein

Niet op álle adressen binnen de parkeersectoren kunt u een parkeervergunning krijgen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld als u kunt parkeren op eigen terrein. Of als voor uw adres de nulvergunnningenafspraak is gemaakt. Is dit van toepassing op uw adres? Dan komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning.

Privéparkeergelegenheid

Blijkt uit onze gegevens dat er nu of eerder privéparkeergelegenheid bij het adres hoorde? Dan kunt u voor dat adres geen parkeervergunning krijgen. Heeft u wel al een vergunning? Dan kunnen wij deze intrekken. Bijvoorbeeld als u van uw oprit een tuin heeft gemaakt. Of uw garage heeft verbouwd tot woongedeelte. Een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats is ook privéparkeergelegenheid.  

Nulvergunningenafspraak

Is voor uw adres een nulvergunningenafspraak gemaakt? Dan kunt u geen parkeervergunning voor dat adres krijgen. Deze afspraak is door de gemeente gemaakt met de aanvrager van een Omgevingsvergunning voor bouw, verbouw of wijziging van een gebouw. Bijvoorbeeld degene die het appartement(encomplex) of huis heeft laten (ver)bouwen waarin u woont.

Als de aanvrager onvoldoende of geen parkeerplaatsen op eigen terrein aanlegt, kan de gemeente toestemming geven voor een andere parkeeroplossing. Maar wel onder een voorwaarde: de gemeente geeft geen parkeervergunningen voor het parkeren in de openbare ruimte. Zo zorgen we ervoor dat er geen extra parkeerdruk ontstaat in de parkeersector. Met deze nulvergunningenafspraak kan het (bouw)plan wel doorgaan. De aanvrager/bouwer moet de bewoner/gebruiker informeren over deze afspraak met de gemeente.

Digitale kaart

Op de digitale kaartexterne-link-icoon staan de adressen met privéparkeergelegenheid en waarvoor een nulvergunningenafspraak geldt.  

Wij proberen deze kaart zo actueel, toegankelijk, correct en compleet mogelijk te maken en houden. Toch kan de inhoud afwijken van de werkelijkheid. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze kaart.