Parkeren

Algemeen

In en vlakbij de Zwolse binnenstad kunt u op veel plekken de auto parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunt u de auto veilig en makkelijk parkeren.

Een aantal parkeerlocaties ligt net buiten het centrum. De afstand naar de binnenstad is lopend goed te doen. Gemiddeld tussen de twee en zeven minuten lopen.

Parkeren is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde vakken.

Parkeertarieven

In 2017 gelden de volgende parkeertarieven in de binnenstad van Zwolle:

  • Zone 1 het centrum: € 2,80 p/u
  • Zone 2 het gebied ten westen van de binnenstad: € 1,80 per uur
  • Zone 3 het gebied ten oosten van de binnenstad: € 1,00 per uur.

De betaalautomaten geven ter plekke de parkeertijden en -tarieven aan. Het parkeren in het centrum is duurder dan daar buiten. Op veel plekken kunt u belparkeren, parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

De tarieven in de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunnen afwijken van de zone tarieven.

Volledig overzicht van parkeertijden en parkeertarieven 2017 (leges)

Overzicht van parkeerlocaties

Verlengen parkeervergunning/abonnement, bezoekersvergunning, ontheffing

Parkeervergunningen/abonnementen, bezoekersvergunningen en/of ontheffingen lopen op 31 december 2017 af. Heeft u automatische incasso, dan wordt uw vergunning automatisch verlengd voor het jaar 2018. De kosten voor de vergunning voor 2018 worden afgeschreven van uw rekening. Heeft u geen automatische incasso, dan moet u uw parkeervergunning zelf verlengen vóór 31december 2017 via www.zwolle.nl/parkeerloket. Voor het verlengen van uw parkeervergunning kunt u deze handleiding gebruiken.

<font color="#000080">verlengingsrun 2017.pdf</font>

Heeft u vragen, kijk dan bij de veelgestelde vragen of uw vraag er tussen staat. Komt u er niet uit dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14038.

<font color="#000080">Veel gestelde vragen verlengingsrun 2017.pdf</font>

 

Illustratie In Zwolle is altijd Plaats