Ronald Kamps

Trouwambtenaar

Ronald Kamps

Trouwambtenaar Ronald Kamps: "Bij mijn bezoek aan een bruidspaar neem ik altijd alle tijd. Eén pot koffie en ‘n pak stroopwafels bent u zo kwijt."

  • Beschikbaar: dinsdag, donderdag, vrijdag vanaf 14.30 uur, zaterdag, zondag.

Grijs

Ja, ik heb de schijn en de kleur van mijn haar tegen. Ik weet het. Grijs is immers saai en saai is altijd grijs. Ach, het is niet anders.

Gelukkig zijn mijn speeches alles behalve saai. Nu moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat dit niet aan mij ligt. Dat komt door jullie.

Dat zit zo: bij mijn bezoek aan een bruidspaar neem ik altijd alle tijd. Eén pot koffie en ‘n pak stroopwafels bent u zo kwijt. En waarom duren die bezoekjes zo lang? Goeie vraag.

Jullie trouwspeech moet geen algemeen prietpraatje over de liefde worden. Alsjeblieft, doe mij een lol. Tijdens mijn bezoek wil ik alleen jullie verhaal horen. Alleen. Jullie. Verhaal. Voor jullie speech.

 Vertel dus over die vakantie in dat lekkende,oranje tentje. Laat de muziek horen die in de auto klonk. Schuif de campingstoelen aan en reik mij -één voor één-  de beschuitjes en de hagelslag  aan.

Kortom: vertel de gewone dingen en ik giet het in mooie, bijzondere woorden. Mooie, kleurrijke woorden moet ik zeggen. Verre van grijs.