Scholtenserf

De locatie voor de ontwikkeling van het Scholtenserf ligt aan de Scholtensteeg in Stadshagen, vlakbij de Hasselterweg en de Zwolseweg. Jansen Vastgoed heeft – als initiatiefnemer en eigenaar van de grond – een plan voor de bouw van 106 tijdelijke woningen op deze locatie. Dertig van die woningen zijn sociale huurwoningen van woningcorporatie deltaWonen voor kleine huishoudens – flexwoningen genoemd.

Op onderstaande kaart zie je de locatie voor deze ontwikkeling:

Het plan voor het Scholtenserf is niet nieuw. Het oorspronkelijke plan van Jansen Vastgoed voor deze ontwikkeling komt uit 2017. Onderdeel van dit plan waren toen ook 30 woningen van deltaWonen. De overige woningen uit het plan zijn huurwoningen die Jansen Vastgoed verhuurt in de vrije sector. Voor alle woningen wordt een Omgevingsvergunning aangevraagd voor een periode van 15 jaar. 

Flexwonen

Flexwoningen zijn kleinere, betaalbare woningen die relatief snel gebouwd kunnen worden en voor een tijdelijke periode op een locatie staan. Met deze woningen kunnen de gemeente Zwolle en de woningcorporaties in Zwolle sneller betaalbare woningen realiseren in een tijd van woningtekorten. Meer informatie over flexwonen in de gemeente Zwolle je hier: www.zwolle.nl/flexwonen-in-zwolle.

Meer weten?

Kijk op de projectwebsite van initiatiefnemer Jansen Vastgoed voor meer informatie en contact: www.jansenvastgoed.nl/project/scholtensteeg-zwolleexterne-link-icoon.