Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

personen iconStagiair HR

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding waarbij een stage bij een HR afdeling aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou!

Vacature kenmerken

Uren per week

36 uur  

Werk- en denkniveau

HBO of WO

Stagevergoeding

maximaal € 450,-

Afdeling

HR

Vacaturehouder

Mattijs van Roosendaal 

Sluitingsdatum

1 december 2023

Stageopdracht

We hebben bij de afdeling HR diverse vraagstukken op verschillende thema’s. Daarnaast bestaat de afdeling uit verschillende disciplines zoals Recruitment, HR-advies, beleid, leren & ontwikkelen, loopbaanadvies en arbeidsjuridische expertise.

We zijn echter meer benieuwd naar wat jij bij de gemeente Zwolle wilt komen doen! Wil je een advies geven, een onderzoek uitvoeren of het recruitmentproces beetpakken? Of misschien wil je wel nieuw beleid ontwikkelen op levensfasegericht personeelsbeleid. Wat je interesse ook is, we hebben een breed pallet aan onderwerpen waar jouw frisse blik en aanpak welkom is.

Een voorbeeld van een stageopdracht die wij in de aanbieding hebben is de volgende: de gemeente Zwolle heeft de afgelopen jaren diverse personele regelingen ontwikkeld. Zoals een thuiswerkmiddelenregeling en een regeling vergoeding woon- werkverkeer. Maar wat levert dat nou op? Realiseren we daarmee onze doelen. En kloppen de verwachtingen die we vooraf geformuleerd hadden? Waar gaat het goed en waar moeten we wellicht bijstellen in het proces? Jij onderzoekt, analyseert, evalueert en levert ons een advies op over de invoering en het succes van dergelijke producten.

Een ander voorbeeld is het maken van een handleiding voor leidinggevenden. We zien dat de veelheid aan informatie en systemen groot is en soms overweldigend. Wat heeft de manager nu direct nodig, wat moet hij weten? En ook, wat moet de leidinggevende doen? Zoals bijvoorbeeld het goedkeuren van financiële opdrachten, in welk systeem dan en waar? Of het voeren van functioneringsgesprekken, wanneer dan en hoe? Al dat soort eerste hulp en wegwijsvragen zien we graag beantwoord in zo een soort handleiding.

Graag ontvangen we van jou je brief waarin je beschrijft wat je wilt komen doen. En hoe jij stage voor je ziet. Of dat je interesse hebt in een van de genoemde opdrachten. Zien wij een match met jou? Dan gaan we graag met je in gesprek om tot een concrete opdracht te komen die voor jou én voor ons interessant is.

Wie zoeken wij?

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding waarbij een stage bij een HR afdeling aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou!  

Het aanbod

Wij vinden het belangrijk om jonge mensen de kans te bieden om praktijkervaring op te doen in een veelzijdige organisatie als de onze. Stagiairs hebben een frisse blik op onze organisatie en stellen vragen waardoor zij ons dwingen om steeds kritisch te kijken naar onze werkwijzen. Het mes snijdt bij stages dus aan twee kanten.

Wij geven onze stagiair de kans om praktijkervaring op te doen door opdrachten uit te voeren voor de HR afdeling en de verschillende disciplines, zodat je onze organisatie en het werkveld beter leert kennen. Wij beschouwen je als echte collega en zorgen ervoor dat deze opdrachten ook interessant en leerzaam zijn voor jou, zodat de stage voor ons beiden waardevol is. Tot slot willen wij onze stagiair iets extra’s bieden door ruimte te geven om deel te nemen aan cursussen en trainingen die de gemeente Zwolle voor al haar medewerkers organiseert. Hiermee willen wij optimaal bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je ontvangt een stagevergoeding van 450 euro bruto per maand bij een volledige, 36-urige werkweek, mits je minimaal drie maanden blijft. Een reiskostenvergoeding behoort onder bepaalde voorwaarden tot de mogelijkheden. In overleg is het ook mogelijk om minder dagen per week stage te lopen (bijvoorbeeld drie of vier dagen). Tot slot mag je als stagiair tot zes maanden na afloop van je stage solliciteren op interne vacatures.

De afdeling HR 

Gemeente Zwolle is ambitieus en gaat de komende jaren flink groeien. Deze groei is de focus voor de organisatieontwikkeling, waarin de afdeling HR een cruciale rol speelt. Wij vertalen de koers van de organisatie naar een HR-strategie, - beleid en - uitvoering. 
We maken ons sterk om mensen te boeien en te binden die passen bij de ambities van de stad. Mensen die hun vak verstaan, zich kunnen verbinden, op elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Werkgeluk is een groot goed. Wij faciliteren dat medewerkers vitaal zijn, zich kunnen ontwikkelen én op de juiste plek zitten. Dat doen we met bijna 40 professionals op het gebied van organisatieontwikkeling, HR-beleid, HR-advies, arbeid-juridisch advies, leren & ontwikkelen en loopbaanbegeleiding. 

Zwolle, #hartstad en organisatie 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.   
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.  
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.  

Meer weten?

Voel je vrij om eerst te mailen met Mattijs van Roosendaal, afdelingshoofd HR, m.van.roosendaal@zwolle.nl 

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 1 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle