Team klimaatactief

Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van het Team Klimaat Actief helpen je graag om jouw woning, (bedrijfs)pand klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met organisaties die aangesloten zijn bij Climate Campus, die kunnen helpen.

Praktische hulp

Het team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit  Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman. Adriaan begon als actieve inwoner en hovenier, maar sinds 2023 werkt hij als actieve ambtenaar in dienst van de gemeente Zwolle.  Adriaan benut zijn contacten in de stad om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen. Samen met Annemiek leggen zij de verbinding met afdelingen binnen de gemeente maar ook met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties.

Groene Middag

Zeven keer per jaar organiseren Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van Team Klimaat Actief Zwolle Groene Middag (voorheen Groene Vrijdag). Een korte ontmoeting (45 minuten) voor inwoners over het groener, gezonder en klimaatbestendig maken van hun eigen stad.

Bij elke sessie sluiten weer andere mensen aan voor een tip of een handig contact. Zo helpen inwoners elkaar om de stad meer natuur terug te geven. De ene keer is het op straat bij een bewoner die uitlegt hoe hij of zij de woning of tuin heeft vergroend. De andere keer zijn we in een buurt die samen honderden groendaken hebben gemaakt.

Tijdens Groene Middagen kun je ideeën inbrengen om uit te voeren, al dan niet geholpen door andere inwoners. Of je sluit je aan bij ideeën van andere inwoners. Al die ideeën komen op een shortlist te staan en elke vijf, zes weken zijn er weer ideeën uitgevoerd. Heel praktisch en belonend.

Meer weten? Kijk op de website van Climate Campusexterne-link-icoon.

Wil je een keer (of vaker) meedoen? Neem dan contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl). Zij stuurt je een uitnodiging en na afloop de presentatie.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen, maar nemen het niet van je over. Het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor jouw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl).