Team klimaatactief

Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van het Team Klimaat Actief helpen je graag om jouw woning, (bedrijfs)pand klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met organisaties die aangesloten zijn bij Climate Campus(externe link), die kunnen helpen.

Praktische hulp

Het team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit actieve inwoners Adriaan Mosterman, Ryan Hoekman en Annemiek Wiegman, medewerker gemeente Zwolle. Adriaan benut zijn contacten in de stad om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen. Annemiek legt de verbinding met afdelingen binnen de gemeente en met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties.

Foto van team klimaatactief

Groene Vrijdag

Eens in de 5 weken organiseren Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van Team Klimaat Actief! Zwolle de Groene Vrijdag. Zwollenaren laten elkaar zien wat ze concreet gedaan hebben om Zwolle groener en klimaatbestendiger te maken.

De resultaten die elke 5 weken gepresenteerd worden door en met Zwollenaren zijn altijd inspirerend. De ene keer een mooi initiatief van een enkele Zwollenaar die iets moois in zijn huis of tuin heeft gemaakt. De andere keer een buurtinitiatief dat honderden daken groen laat kleuren. Of een school die weer een deel van haar schoolplein op de schop heeft genomen. Voor elk wat wils en daardoor sluiten elke sessie andere mensen aan voor juist die voorbeelden waar zij mee verder willen. Meer weten? Kijk op: Groene Vrijdag van Team Klimaat Actief! – Climate Campus.

Wil je een keer (of vaker) meedoen? Neem dan contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl). Zij stuurt je een uitnodiging en na afloop de presentatie.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen, maar nemen het niet van je over. Het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor jouw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl).

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle