ondersteuning iconTeam klimaatactief

Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van het Team Klimaat Actief helpen je graag om jouw woning, (bedrijfs)pand klimaatbestendig te maken. Ook leggen ze contact met organisaties die aangesloten zijn bij Climate Campus, die kunnen helpen.

Foto van team klimaatactief

Praktische hulp

Het team Klimaat Actief in Zwolle bestaat uit  Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman. Adriaan begon als actieve inwoner en hovenier, maar sinds 2023 werkt hij als actieve ambtenaar in dienst van de gemeente Zwolle.  Adriaan benut zijn contacten in de stad om inwoners die willen vergroenen praktisch verder te helpen. Samen met Annemiek leggen zij de verbinding met afdelingen binnen de gemeente maar ook met het waterschap, de andere gemeenten, de provincie en andere instanties.

Groenemiddag

Zeven keer per jaar organiseren Adriaan Mosterman en Annemiek Wiegman van Team Klimaat Actief Zwolle Groenemiddag (voorheen Groene Vrijdag). Een korte ontmoeting (45 minuten) voor inwoners over het groener, gezonder en klimaatbestendig maken van hun eigen stad.

Bij elke sessie sluiten weer andere mensen aan voor een tip of een handig contact. Zo helpen inwoners elkaar om de stad meer natuur terug te geven. De ene keer is het op straat bij een bewoner die uitlegt hoe hij of zij de woning of tuin heeft vergroend. De andere keer zijn we in een buurt die samen honderden groendaken hebben gemaakt.

Tijdens Groenemiddagen kun je ideeën inbrengen om uit te voeren, al dan niet geholpen door andere inwoners. Of je sluit je aan bij ideeën van andere inwoners. Al die ideeën komen op een shortlist te staan en elke vijf, zes weken zijn er weer ideeën uitgevoerd. Heel praktisch en belonend.

Meer weten? Kijk op de website van Climate Campus.

Wil je een keer (of vaker) meedoen? Neem dan contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl). Zij stuurt je een uitnodiging en na afloop de presentatie.

Inwoners blijven eigenaar

Het Team Klimaat Actief gaat in gesprek met initiatiefnemers om te helpen met het concreet maken van een idee voor het vergroenen van woningen en straten. Ze helpen bij de eerste stappen, maar nemen het niet van je over. Het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemers.

Hoe kom ik in contact?

Ook een idee voor jouw buurt, straat, school of bedrijfspand? Neem contact op met Annemiek Wiegman (a.wiegman@zwolle.nl).

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle