WMO-taxibus iconTuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze bij je op in Zwolle!

Leuk dat je meedoet om je tuin te vergroenen tijdens het NK Tegelwippen. Door het overweldigende enthousiasme van vorig jaar, halen we dit jaar ook met de Tegeltaxi de tegels door heel Zwolle heen op. We streven er naar om met Zwolle in de top 3 te eindigen en natuurlijk is het mooi dat Zwolle zo steeds groener kleurt.

Ophalen van tegels

Het is mogelijk dat je bij het vergroenen van je tuintegels overhoudt die je niet meer gebruikt. Om je hierbij te helpen, bieden we de mogelijkheid om deze tegels gratis te laten ophalen. Meld je je aan bij de Tegeltaxi, dan zorgen wij dat de tegels gemeld worden op de site van het NK Tegelwippen. 

De Tegeltaxi komt tijdens het NK Tegelwippen langs om alle overgebleven tegels op te halen. Dit gebeurt in mei en september. Op dinsdag 26 september en woensdag 27 september is de volgende en laatste ronde van dit jaar. Het aanmeldformulier hiervoor wordt later beschikbaar gesteld. Er zijn wel een aantal spelregels waar je je aan moet houden:

  • Zonder aanmelding via het Tegeltaxi formulier, kunnen tegels niet opgehaald worden.
  • Er worden alleen tegels opgehaald, geen stoepranden, grind, zand, tuinafval of ander huishoudelijk afval.
  • Leg de tegels liefst vóór dinsdag 26 september 7:30 uur op de stoep. Hou de wijk netjes en plaats GEEN tegels voor de afhaaldatum. 
  • Kies een plek op de stoep, hoek van de straat zodat de grijper van de tegeltaxi er goed bij kan. Bij voorkeur waar normaliter de afvalcontainers opgesteld worden.
  • Stapel de tegels op, maar niet hoger dan 1,5 meter!! 
  • Leg de tegels NIET bij, op of achter afvalcontainers, geparkeerde auto's of andere obstakels.
  • Leg de tegels ook NIET onder een boom, lantaarnpaal of tegen een schutting.
  • Een straat die opgebroken is, daar kan de tegeltaxi NIET komen. Kies dan voor een andere plek. 

Alleen met deze spelregels kunnen de medewerkers van de Tegeltaxi de tegels ophalen. Voor de beeldvorming zie je hieronder hoe groot de Tegeltaxi is en hoe de tegels opgepakt worden. 

Gemakkelijke rekenhulp

Vind je het lastig om uit te rekenen hoeveel vierkante meter klinkers en tegels je hebt gewipt? Dan is er hulp. Meet het oppervlak in aantal vierkante meters van de gewipte verharding. Met de speciale rekentool bereken je gemakkelijk hoeveel stoeptegels dat zijn.

Bedankt voor het meedoen!

Niet alleen tijdens het NK Tegelwippen worden tegels vervangen door groen.  Ook daarna is groen het nieuwe grijs. Dus ga vooral door met het onttegelen en vergroenen van de tuin en kijk of je ook de buurt kan helpen groener maken. Met de overgebleven tegels kun je van alles doen. Bekijk hier de tips om ze te hergebruiken

Heb je vragen over de Tegeltaxi of het NK Tegelwippen? Mail naar nktegelwippen@zwolle.nl .

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle