huis iconVerduurzaming in de wijk

In diverse wijken nemen bewoners initiatieven om hun woning, straat, buurt of wijk groener, duurzamer en energieneutraal te maken. Hieronder staan per wijk de websites met informatie en tips om zelf en/of samen met de buurt aan de slag te gaan.

Aa-landen

De Groene Aa is een initiatief waarin de werkgroepen Groen en Energie actief zijn met verduurzaming (samen vergroenen en besparen) van hun wijk.

Assendorp

50 tinten groen Assendorp is een stichting zonder winstoogmerk. Enthousiaste vrijwilligers organiseren acties en ontmoetingen voor en door bewoners met als doel de verduurzaming van Assendorp.

Berkum

Berkum Energieneutraal is in enkele jaren gegroeid tot wat het nu is, een samenwerking tussen vertegenwoordigers uit de wijk, woningcorporatie deltaWonen en de gemeente Zwolle. In 2028 klaar als een van eerste wijken in Nederland om van het gas af te gaan, daar werken ze in Berkum naartoe.

Binnenstad

De Werkgroep Binnenstad Duurzaam neemt als wijkinitiatief het voortouw in het verduurzamen van woningen in de Binnenstad.

Dieze

In Dieze zijn bewoners verenigd in het WijBedrijf Dieze. Het WijBedrijf doet projecten op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid. 

Haerst-Tolhuislanden

Tolhuislanden is in 2018 aangemerkt als gebied voor grootschalige opwek uit zonne- en windenergie. In reactie daarop is door bewoners en en (grond) eigenaren de coöperatie Duurzaam Tolhuislanden opgericht

Holtenbroek

Energie besparen doen ze in Holtenbroek ook samen. In het bewonersinitiatief Duurzaam Holtenbroek zijn veel enthousiaste buurtbewoners verenigd. Je kunt er terecht voor hulp en adviezen.

Stadshagen

Stadshagen Doet Groen is een vrijwillig bewonerscollectief voor en door buren in Stadshagen en omgeving om samen effectief en voordelig te verduurzamen.

Westenholte

Buurzaam Westenholte is de naam van het wjjkinitiatief dat samen aan de slag gaat om de wijk, straten en huizen te verduurzamen.

Wipstrik

Energiek Wipstrik is een initiatief van en voor de bewoners van de wijk om samen de Wipstrik groener en duurzamer te maken. Het richt zich ons vooral op energiebesparing in de woningen, het bevorderen van milieuvriendelijk autorijden en op projecten voor meer groen in de wijk.

Zwolle-Zuid

Het Groene Zuiden is een initiatief van inwoners Zwolle-Zuid die bezig zijn om hun huis, straat of buurt groener en duurzamer te maken.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle