Zwolle

Mijn wijk in mijn stad

Zwolle heeft vijf stadsdelen (Noord, Zuid, West, Oost en Midden) met zeventien wijken waar meer dan 120.000 mensen wonen. Elke wijk heeft zijn eigen kleur, smaak, dynamiek, bouw en samenstelling. Voor elk wat wils.

Stadsdeel Noord: Wijken: Holtenbroek, Aa-landen en Haerst-Tolhuislanden
Stadsdeel Zuid: Wijken: Zwolle-Zuid en Windesheim
Stadsdeel West: Wijken: Stadshagen, Spoolde en Westenholte.
Stadsdeel Oost: Wijken: Berkum, Diezerpoort, Wijthmen en Wipstrik
Stadsdeel Midden: Wijken: Binnenstad, Hanzeland, Veerallee, Kamperpoort en Assendorp

Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en het fijn vertoeven is. Dat zien we ook aan de toename van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons' vinden veel wijkbewoners. Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken actief mee om hun wijk mooi, leefbaar en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omzien. Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt in uw wijk of wilt u zelf aan de slag? Kijk dan ook op www.zwolle.nl/buurtinitiatief.

De gemeente Zwolle onderzoekt wat u vindt van uw stad en wijk. Elke twee jaar is er het Buurt-voor-Buurt-onderzoek. We vragen een groot deel van de inwoners hun mening te geven over onder andere leefbaarheid, veiligheid, gezondheid en inzet in de buurt.
Voor de gemeente heeft dit onderzoek een grote waarde. We krijgen door dit onderzoek meer inzicht in thema's die bij u leven zoals wonen, werken, gezondheid, sociale participatie en vrije tijd.
De uitslag van het onderzoek in 2018 vindt u hier

Wilt u meer weten over uw wijk? Vind uw wijk hieronder op deze pagina.

wijkenkaart

Zwolle-ZuidWipstrikWindesheimWijthmenWesterholteVeeralleStadshagenSpooldeKamerpoortHoltenbroekHanzelandHaerst-TolhuislandenDiezerpoortBinnenstadBerkumAssendorpAa-landen