Foto binnenstad Zwolle

housing-forms iconWijken

Zwolle heeft vijf stadsdelen en zeventien wijken. Er wonen meer dan 130.000 mensen. Elke wijk heeft zijn eigen uitstraling, sfeer en bouw. Voor iedereen is in Zwolle een plek die bij hem/haar past. 

Wijken Stadsdeel Noord: Holtenbroek, Aa-landen en Haerst-Tolhuislanden
Wijken Stadsdeel Zuid: Zwolle-Zuid en Windesheim
Wijken Stadsdeel West: Stadshagen, Spoolde en Westenholte.
Wijken Stadsdeel Oost: Berkum, Diezerpoort, Wijthmen en Wipstrik
Wijken Stadsdeel Midden: Binnenstad, Hanzeland, Veerallee, Kamperpoort en Assendorp

Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en waar je je goed kunt vermaken. Dat zien we ook aan de groei van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons', vinden veel wijkbewoners.

Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken en denken actief mee om hun wijk mooi, prettig en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omkijken. Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt in uw wijk of wilt u zelf aan de slag? Gan dan naar MijnWijk. Op de pagina Meedenken en meedoen staan voorbeelden van activiteiten die bewoners kunnen organiseren.

De gemeente Zwolle onderzoekt wat u vindt van uw stad en wijk. Elke twee jaar is er het Buurt-voor-Buurt-onderzoek. We vragen een groot deel van de inwoners hun mening te geven over bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid, hoe prettig het is om er te leven en het meewerken door bewoners in de buurt. Die informatie uit het onderzoek vullen we aan met objectieve en actuele data uit diverse bronnen. Deze data is continu beschikbaar in het Dashboard wijk- en datagericht werken

Verduurzaming in de wijk

In diverse wijken nemen bewoners initiatieven om hun woning, straat, buurt of wijk groener, duurzamer en energieneutraal te maken. Per wijk zijn websites met informatie en tips beschikbaar om zelf en/of samen met de buurt aan de slag te gaan. Lees meer over verduurzaming in de wijk.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle