Zwolle heeft vijf stadsdelen en zeventien wijken. Er wonen meer dan 120.000 mensen. Elke wijk heeft zijn eigen uitstraling, sfeer en bouw. Voor iedereen is in Zwolle een plek die bij hem/haar past. 

Wijken Stadsdeel Noord: Holtenbroek, Aa-landen en Haerst-Tolhuislanden
Wijken Stadsdeel Zuid: Zwolle-Zuid en Windesheim
Wijken Stadsdeel West: Stadshagen, Spoolde en Westenholte.
Wijken Stadsdeel Oost: Berkum, Diezerpoort, Wijthmen en Wipstrik
Wijken Stadsdeel Midden: Binnenstad, Hanzeland, Veerallee, Kamperpoort en Assendorp

Zwolle is een stad waar veel inwoners trots op zijn en waar je je goed kunt vermaken. Dat zien we ook aan de groei van het aantal bezoekers van de stad. Zwolle is van iedereen, maar 'de wijk is van ons', vinden veel wijkbewoners.

Dat laten ze ook zien. Zij steken de handen uit de mouwen en werken en denken actief mee om hun wijk mooi, prettig en veilig te houden; een wijk waar mensen naar elkaar omkijken. Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt in uw wijk of wilt u zelf aan de slag? Gan dan naar MijnWijk. Op www.zwolle.nl/buurtinitiatief staan voorbeelden van activiteiten die bewoners kunnen organiseren.

De gemeente Zwolle onderzoekt wat u vindt van uw stad en wijk. Elke twee jaar is er het Buurt-voor-Buurt-onderzoek. We vragen een groot deel van de inwoners hun mening te geven over bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid, hoe prettig het is om er te leven en het meewerken door bewoners in de buurt.

Voor de gemeente is dit onderzoek heel belangrijk. We begrijpen hierdoor beter welke onderwerpen voor bewoners belangrijk zijn, zoals wonen, werken, gezondheid, meedoen in de samenleving en vrije tijd. Hier vindt u de uitslag van het onderzoek in 2018

Wilt u meer weten over uw wijk? Vind uw wijk hieronder op deze pagina.

wijkenkaart

Zwolle-ZuidWipstrikWindesheimWijthmenWesterholteVeeralleeStadshagenSpooldeKamperpoortHoltenbroekHanzelandHaerst-TolhuislandenDiezerpoortBinnenstadBerkumAssendorpAa-landen