Sinds 2003 is de wijk Holtenbroek ingrijpend veranderd. Toen is de vernieuwing en verbetering van de wijk begonnen. Woningen zijn gerenoveerd, er is gesloopt, nieuwe woningen gebouwd en de buitenruimte is opgeknapt. De verbetering van de wijk gaat door. Samen met bewoners, ondernemers, woningcorporaties en wijkorganisaties.

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Dat zie je ook terug in het winkelcentrum waar exotische toko´s en oer-Hollandse supermarkten naast elkaar bestaan.

Elke twee jaar is er een groot onderzoek onder bewoners: Het Buurt-voor-Buurt Onderzoek. In het onderzoek van 2020 zeggen bewoners dat hun wijk en de omgang met andere bewoners in Holtenbroek is verbeterd of gelijk is gebleven sinds het onderzoek in 2016. Sinds 2012 is er een sterke verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Vaak geven bewoners aan dat dat komt door de nieuwbouw en de renovatie van woningen. De bewoners die verwachten dat de wijk ook in de toekomst zal verbeteren, geven daarvoor ook de vernieuwing van de wijk als reden aan.

'Dit is de gezelligste wijk van Zwolle. Iedereen is vriendelijk, we kennen onze buren en maken makkelijk contact met elkaar. Als ik een kopje thee op het winkelplein bij de bakker drink, dan komt er altijd wel iemand langs voor een praatje.' Wijkbewoner Nasir Gagadin

Uitgelicht Holtenbroek

Buurtbemiddeling

Zwerfafval en opruimacties

Zwerfafval en opruimacties

Lees wat u kunt doen om uw buurt zwerfvuilvrij te maken! 

Veilig Wonen Keurmerk

NK Tegelwippen

Wijkservicepunt Noord

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Holtenbroek, Aa-landen, Haerst-Tolhuislanden en Hessenpoort kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Bachlaan 20, Wijkcentrum Holtenbroek
Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon (038) 498 26 83
Email wijkservicepuntnoord@zwolle.nl

Twitter Wijkservicepunt Noord

Facebook gemeente Zwolle

Instagram gemeente Zwolle

Wijkorganisaties