Holtenbroek

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Dat zie je ook terug in het winkelcentrum waar exotische toko´s en oer-Hollandse supermarkten naast elkaar bestaan.

Holtenbroek ondergaat momenteel een grandioze metamorfose. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen. Samen met bewoners en de Stichting Beeldentuin Holtenbroek is de wijk opgesierd met mooie kunstwerken, zoals De Kunstboom, The World is a Stage en de Greenman.

Sommige delen van de wijk behoeven extra aandacht. Met projecten als ‘Samen gaan voor de Palestrinalaan’  en "Buurt Mee" werken de gemeente, woningcorporaties, en andere organisaties samen met de bewoners aan de verbetering van het leefklimaat in dit deel van de wijk. Holtenbroek is dus volop in beweging.

Wijkagenda

Uitgelicht

Start je eigen opruimactie met mooi-schoon.nl

Deltion College
Deltion College

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat het in uw buurt prettiger wonen wordt of blijft? 

Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Wilt u actief zijn in uw wijk? Kijk dan ook eens op de website van wijkorganisatie Holtenbroek NU of wijkboerderij De Klooienberg,

 

Wijkservicepunt Noord

Bezoekadres: Bachlaan 20

Openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

In het wijkcentrum Holtenbroek is het wijkservicepunt Noord gevestigd. Bewoners van Holtenbroek, Aalanden, en Haerst-Tolhuislanden kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten over zaken die in hun wijk spelen.