Wijthmen

Het buurtschap Wijthmen ligt in een rustieke agrarische omgeving langs de N35. Wijthmen behoorde voor de samenvoeging met de gemeente Zwolle in de jaren zestig tot de gemeente Zwollerkerspel. Sindsdien is in beperkte mate woningbouw toegevoegd. Wijthmen doet daardoor nog altijd meer aan als een dorp dan als een stadswijk.

Tussen de groene landerijen vind je nog prachtige landhuizen zoals Huize Boschwijk en Huize Soeslo, alwaar je kunt zien hoe de rijke herenboeren vroeger leefden. Je kunt in Wijthmen niet alleen fijn rondwandelen, je kunt er ook heerlijk zwemmen in de Wijthmenerplas.

Wijkagenda

Uitgelicht

Start je eigen opruimactie met mooi-schoon.nl

Kulturhus
Kulturhus

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon 14038

Email postbus@zwolle.nl

Twitter @wspoost