Wijthmen

Het Zwolse dorp

Het buurtschap Wijthmen ligt in een rustieke agrarische omgeving langs de N35. Wijthmen hoorde in de jaren zestig tot de gemeente Zwollerkerspel. Sinds Wijthmen onder de gemeente Zwolle valt, zijn er woningen bijgebouwd, maar Wijthmen is nog steeds meer dorp dan een stadswijk.

Tussen de groene landerijen vind je nog prachtige landhuizen zoals Huize Boschwijk en Huize Soeslo, waar je kunt zien hoe de rijke herenboeren vroeger leefden.

Je kunt in Wijthmen niet alleen fijn rondwandelen, je kunt er ook heerlijk zwemmen in de Wijthmenerplas.

Wat is de karakteristieke eigenheid en identiteit van Wijthmen? Hoe kan Wijthmen Wijhthmen blijven met alle veranderingen die gaan komen? Deze vragen hebben centraal gestaan bij het opstellen van het Dorpsplan Wijthmen.
Het plan is tot stand gekomen samen met de inwoners van Wijthmen, Herfte en Zalné. Ook de uitvoering gebeurt ook in overleg met de bewoners.

Het Dorpsplan Wijthmen is een ontwikkelplan voor de toekomst van Wijthmen, waarin woningbouw, voorzieningen en de aanpassing van de provinciale weg N35 een plaats krijgen. Uitbreiding van het dorp Wijthmen gebeurt met behoud van de identiteit en naar de behoeften van de wijkbewoners.

Uitgelicht

Wijkteam

Wijkservicepunt Oost

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon (038) 498 25 49

Email wijkservicepuntoost@zwolle.nl

 

 

 

Social media