Aa-landen is een geliefde woonwijk met goede voorzieningen voor jong en oud. Een grote groep bewoners wil er niet meer weg.

Van oorsprong is het een ruim opgezette groene wijk. Veel buurten zijn omringd door ruime groenstroken, bomen en planten. Dwars door de Aa-landen loopt een groene zone - ook wel bekend als de ‘Groene vinger’ - met de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en met schitterende uitloopgebieden. De wijk wordt daarom niet voor niets de groenste wijk van Zwolle genoemd.

Al dat natuurschoon is niet het enige dat de Aa-landen aantrekkelijk maakt. Winkelcentrum De Dobbe, De Stadkamer en de verschillende scholen zorgen volop voor leven in de brouwerij. Ook organisaties zoals het Sociaal wijkteam, De Kameel en Frion voor mensen met een beperking en woonzorgzorgcentrum de Rivierenhof voor ouderen hebben hun thuis gevonden in deze wijk.

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen is een van de organisaties die zich inzetten voor de wijk en talloze activiteiten organiseren zoals het jaarlijkse 'Huttendorp'.

Uitgelicht Aa-landen

Wijkservicepunt Noord

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Holtenbroek, Aa-landen, Haerst-Tolhuislanden en Hessenpoort kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Bachlaan 20, Wijkcentrum Holtenbroek
Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon (038) 498 26 83
Email wijkservicepuntnoord@zwolle.nl

Twitter Wijkservicepunt Noord

Facebook gemeente Zwolle

Instagram gemeente Zwolle

Social media