""

Aa-landen

Van oorsprong is Aa-landen een ruim opgezette groene wijk. Veel buurten zijn omringd door ruime groenstroken, bomen en planten. Dwars door de wijk loopt een groene zone - ook wel bekend als de ‘Groene vinger’ - met de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en met schitterende uitloopgebieden. De wijk wordt daarom niet voor niets de groenste wijk van Zwolle genoemd.

Al dat natuurschoon is niet het enige dat de Aa-landen aantrekkelijk maakt. Winkelcentrum De Dobbe, De Stadkamer en de verschillende scholen zorgen volop voor leven in de brouwerij. Ook organisaties zoals het Sociaal wijkteam, De Kameel en Frion voor mensen met een beperking en woonzorgzorgcentrum de Rivierenhof voor ouderen hebben hun thuis gevonden in deze wijk.

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen is een van de organisaties die zich inzetten voor de wijk en talloze activiteiten organiseren zoals het jaarlijkse 'Huttendorp'.

Contact team stadsdeel Noord 

Het team van het Wijkservicepunt Noord in het wijkcentrum Holtenbroek werkt samen met gemeentelijke collega’s, wijkorganisaties en bewoners aan een leefbare wijk. Wijkbewoners van Holtenbroek, Aa-landen, Haerst-Tolhuislanden en Hessenpoort kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Bachlaan 20 (wijkcentrum Holtenbroek)
Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Telefoon: (038) 498 26 82
E-mail: wijkservicepuntnoord@zwolle.nl
Twitter: Wijkservicepunt Noordexterne-link-icoon