Aa-landen

De Aa-landen is een geliefde woonwijk met goede voorzieningen voor jong en oud. Een grote groep bewoners wil er niet meer weg.

Van oorsprong is het een ruim opgezette groene wijk. Dwars door de Aa-landen loopt een groene zone - ook wel bekend als de ‘Groene vinger’ - met de Westerveldse Aa, de Wijde Aa en met schitterende uitloopgebieden.

Al dat natuurschoon is niet het enige dat de Aa-landen aantrekkelijk maakt. Winkelcentrum De Dobbe en de verschillende scholen zorgen volop voor leven in de brouwerij. Daarnaast organiseert Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen talloze activiteiten, bijvoorbeeld het jaarlijkse 'Huttendorp' op de Beulakerwiede.

Wijkagenda

Uitgelicht

Honden, zo blijft het voor iedereen leuk

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Wilt u actief zijn in uw wijk? Kijk dan ook eens op de website van Stichting Wijkgemeenschap Aalanden of wijkboerderij De Eemhoeve

Wijkservicepunt Noord

Bezoekadres: Bachlaan 20

Openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

In het wijkcentrum Holtenbroek is het wijkservicepunt Noord gevestigd. Bewoners van Holtenbroek, Aalanden, en Haerst-Tolhuislanden kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten over zaken die in hun wijk spelen.