Veerallee

De Veerallee dankt zijn naam aan het voormalige Katerveer en aan de dubbele rij bomen die de weg langs de Willemsvaart begeleiden. De wijk is grotendeels in de vorige eeuw ontstaan en dat is nog te zien aan de schitterende monumentale panden.

Er is ook veel groen in de wijk. Zo staan er flink wat herinneringsbomen op het Frederiksplein, dat door de bewoners als het hart van de wijk wordt ervaren. Aan de rand van de wijk ligt het mooie Prins Clauspark. De komende jaren wordt de wijk uitgebreid door de herontwikkeling van de kantorenlocatie Prinsenpoort.

Wijkagenda

  • Spoorcafé 20 september

    Binnenkort start de bouw van de busbrug en het nieuwe busstation. Kom 20 september naar het Spoorcafé bij Brainz aan het Lübeckplein 68 om bij te praten over de planning, fasering en overige wetenswaardigheden. Deze avond toetsen we bij u ook graag de eerste schetsideeën om de locatie van het voormalige Hanzebad te herontwikkelen tot woongebied. Aanvang 19.30 uur. U bent van harte welkom!

    20sep
  • Spoorcafé 15 november

    Heeft u een goed idee voor de Spoorzone? Wilt u meedenken en meedoen om van de Spoorzone een fijne en levendige plek te maken? Elke derde woensdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur organiseren we een Spoorcafé. U bent van harte welkom!

    15nov

Uitgelicht

Ontwikkeling Spoorzone

Veerallee
Veerallee

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.