Westenholte

housing-forms iconWestenholte

Westenholte is een buitenwijk die tussen Stadshagen, Spoolde, het Zwarte Water en de IJssel ligt. De wijk bestaat uit twee delen: Oud Westenholte en Westenholte Stins dat rond 1970 is bijgebouwd.

De wijk is de laatste jaren sterk veranderd. Niet alleen door de nieuwbouw, maar ook door de fietsbrug en de Rozentunnel tussen de wijk Stadshagen en Westenholte. De wijk heeft daardoor een minder geisoleerd plek in Zwolle gekregen, maar zonder het verlies van het dorpse karakter.

De wijk is aantrekkelijk voor alle doelgroepen. Kinderen kunnen er naar school en de sportvereniging, ouderen vinden onderdak in het nieuwe woonzorgcentrum Westenhage.

In het midden van de wijk vindt u de Stinskerk en het Stinspark. Vroeger stond daar Kasteel Voorst, maar tegenwoordig kunnen kinderen er in een speelkasteel, op de skatebaan of bij de dierenweide plezier beleven.

Tussen Westenholte en de IJssel ligt ‘De Vreugderijkerwaard’, een schitterende uiterwaard met waardevolle rivierduinen en zeldzame planten.

Westenholte kent een zeer dynamisch en rijk verenigingsleven met Wijkvereniging Westenholte, Voorst en Frankhuis (WVF) als belangenvertegenwoordiger.  Het nieuwe ontmoetingspunt Het Anker speelt een hele belangrijke rol in het samenbrengen van wijkbewoners en het organiseren van activiteiten.

Op het Petuniaplein kunnen de bewoners terecht voor de boodschappen, een kerst- of rommelmarkt, een afspraak met StinsKracht en het Sociaal wijkteam en zelfs voor een biertje in café Het Plein.

Teamfoto

Wijkteam stadsdeel West
  • Bezoekadres: Cultuurhuis, Werkerlaan 1, 8043 LT  Zwolle.
  • Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
  • Telefoon 14038
  • E-mail wijkservicepuntwest@zwolle.nl

Social media

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle