Kamperpoort

De Kamperpoort is een stoere wijk met karakter. Het heeft de naam van een oude volkswijk, maar dat gaat veranderen. De Kamperpoort ondergaat een totale metamorfose. Oude bedrijfscomplexen maken plaats voor nieuwe woonstraten met eengezinswoningen en appartementen, waardoor de wijk veel gevarieerder en levendiger zal worden.

In de Kleine Voort zal het gevoel van een volksbuurt tastbaar blijven. De andere delen krijgen de sfeer van een gemêleerde stadswijk, dicht tegen het centrum van de stad. Buurtkroeg De Kippe en wijkcentrum Ons Eigen Huis zijn dè ontmoetingsplekken voor de Kamperpoorters. In de IJsselhallen vinden veelal grote evenementen plaats. Wie nooit meer uit de Kamperpoort weg wil, kan oud worden in de zorgwoningen van De Nieuwe Haven.

Wijkagenda

Uitgelicht

Zwollefonds: samen kom je verder

Hoogstraat
Hoogstraat

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.