Impressie stadsbuurt Nieuwe Veemarkt

Nieuwe Veemarkt

Op het terrein van de voormalige veehallen en eventlocatie IJsselhallen komt de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle. De Nieuwe Veemarkt voegt een nieuwe buurt toe aan de Kamperpoort én aan de stad. Hier komen ongeveer 750 woningen waarvan de helft in het betaalbare segment. Het aanbod van deze woningen is divers. Zwolle wil de Nieuwe Veemarkt samen met toekomstige bewoners, bewoners van de Kamperpoort en de marktpartijen de komende jaren ontwikkelen.

Karakteristieke stadsbuurt

Wonen in de Nieuwe Veemarkt betekent wonen op een plek met verhalen. Het was vroeger de plek waar iedereen uit de regio samenkwam voor ontmoeting en handel op de veemarkt. Nu verandert deze plek in een karakteristieke stadsbuurt met gemengde bouwblokken. Midden in de buurt ligt een park en loopt een watergang. In de buurt is ruimte om door te groeien: van de eerste koopwoning voor een starter tot een woning voor Zwollenaren die de eerdere bloeitijd van de Veemarkt nog hebben meegemaakt.

Volg de ontwikkeling via webcam

De ontwikkeling van de Nieuwe Veemarkt kunt u live volgen via een webcam. Dit biedt een unieke kans om de voortgang van de sloop van de IJsselhallen en de daaropvolgende bouwactiviteiten in real-time te observeren.

Eerste zichtbare stap naar de Nieuwe Veemarkt

Op 8 februari 2024 gaf Wethouder Gerdien Rots het startsein voor de circulaire sloop van de geliefde IJsselhallen, een plek vol herinneringen en emoties. De overhandiging van de sleutel aan Hans Scheffer van de Scheffer Groep en het weghalen van het kunstwerk 'Dansende Stoel' markeren het begin van een verandering.  

Vriend van Veemarkt

Als een vriend van de Veemarkt krijgt u een uitnodiging om met het projectteam Nieuwe Veemarkt mee te denken over de ontwikkelingen van de nieuwste stadsbuurt van Zwolle. U krijgt ook de nieuwsbrief Nieuwe Veemarkt die ongeveer vijf keer per jaar verschijnt. Wilt u meedenken over de Nieuwe Veemarkt en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen? Word dan Vriend van de Veemarktexterne-link-icoon.

Hebt u een vraag, tip of opmerking voor het projectteam? Stuur een e-mail naar veemarkt@zwolle.nl.

Impressies: levendige, duurzame en gemengde stadsbuurt Nieuwe Veemarkt