Groen verbindt Nieuwe Veemarkt

Er komt in de Nieuwe Veemarkt veel meer ruimte voor groen dan bij de IJsselhallen nu het geval is. Op verschillende plekken komen bomen en is er plek voor parkjes en water. Bij de kop van de Bogenhal komt het grootste park.

Een sfeerimpressie van het nieuwe park:

“Je kijkt vanaf de oever van de nieuwe watergang richting de kop van de bogenhal. Daarvoor komt het nieuwe park. Langs de watergang spelen kinderen op stapstenen. Op de voorgrond ligt een man met een hipsterbaard in het gras te soezen. Rechts vooraan staan twee hippe vrouwen met gekleurde zonnebrillen.

Langs de oever loopt een pad, dat doorloopt langs de bogenhal. Op het pad lopen twee mannen en is een vrouw aan het skateboarden. Een jonge man en vrouw zijn aan het joggen. In het park staan bomen en planten. Op het terrein van de IJsselhallen staat nu een kunstwerk. Dit kunstwerk is de lopende rode stoel op hoge poten. Het kunstwerk komt straks weer terug in het park.

Een overkapping, die refereert aan de oude overkapping van de veemarkt, staat in het park naast een sportveldje. De bogenhal heeft aan het park een open luifel onder de spanten en een glaspui. Aan de andere kop van de bogenhal is een hoger appartementengebouw te zien.”

Veel groen in de Nieuwe Veemarkt

Kunstwerk in het groen

Het kunstwerk ‘Dansende Stoel’ is van kunstenaar Bas Maters. Deze stoel is groot en valt op door zijn geknikte poten, waardoor het lijkt alsof hij aan het dansen is. Sinds 1994 heeft deze stoel bezoekers van de IJsselhallen vriendelijk de weg gewezen met zijn uitnodigende houding. De stoel is op 8 februari weggehaald maar hij keert terug op de Nieuwe Veemarkt als ontmoetingspunt voor bewoners en bezoekers. Op de plek waar mensen samen genieten van de parkachtige buitenruimte met bomen en water. Zo blijft Dansende Stoel een symbool van gastvrijheid en vreugde.