Circulaire sloop IJsselhallen

De IJsselhallen, een unieke locatie in Zwolle. De hallen zijn in Zwolle en de regio bekend van de grote evenementen, concerten en beurzen zoals Holiday on ice en Lego World. Op het IJsselhallencomplex verrijst de komende jaren de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle.

In de stadsbuurt Nieuwe Veemarkt komen ongeveer 750 woningen in een parkachtige omgeving met bomen en een watergang. Een groot deel van de IJsselhallen wordt gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woningen. Dit gebeurt op een circulaire manier, waarbij materialen zorgvuldig worden gedemonteerd en hergebruikt. De sloopwerkzaamheden vinden plaats van februari tot september 2024 en worden uitgevoerd door Scheffer Groep, in opdracht van de gemeente Zwolle.

De Bogenhal blijft Staan

De monumentale Bogenhal op het terrein blijft behouden en wordt een nieuwe hotspot in de Nieuwe Veemarkt.

Buren nemen afscheid van de IJsselhallen

Wanneer vindt het sloopwerk van de IJsselhallen plaats?

Vanaf februari 2024 is Scheffer Groep gestart met het verwijderen van bruikbare materialen van de IJsselhallen. We verwachten dat de werkzaamheden uiterlijk in september 2024 klaar zijn. 

Hoe wordt het sloopwerk uitgevoerd en wat gebeurt er met de materialen?

De circulaire sloop richt zich op hergebruik van materialen. Sinds februari 2024 is Scheffer Groep bezig met het demonteren van bruikbare materialen. Op de parkeerplaats ziet u bijvoorbeeld opgestapelde sandwichplaten. Vanaf eind april 2024 is het gestart met de machinale sloop, waarbij materialen worden gesorteerd en hergebruikt in andere projecten. Asfalt wordt naar de asfaltindustrie gestuurd en dakbedekking naar Roof2Roof. Houten spanten worden opnieuw gebruikt in een project op de Maasvlakte.

Wat voor overlast kan het sloopwerk geven?

De sloop bestaat vooral uit demontagewerkzaamheden. Door dit werk zorgvuldig te doen, proberen we samen met de aannemer de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Helemaal voorkomen van stof- en geluidsoverlast is helaas niet mogelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. 

Voor het in- en uitrijden van het transportverkeer maakt de aannemer gebruik van de bestaande in- en uitrit aan de Rieteweg. Er komt daardoor geen extra verkeer door de woonstraten in de omgeving. 

Circulaire sloop IJsselhallen

Heeft u een opmerking, tip of een vraag over de sloop van de IJsselhallen, stuur deze graag naar veemarkt@zwolle.nl. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbriefexterne-link-icoon