hamer iconCirculaire sloop IJsselhallen

De IJsselhallen, een unieke locatie in Zwolle. De hallen zijn in Zwolle en de regio bekend van de grote evenementen, concerten en beurzen zoals Holiday on ice en Lego World. Op het IJsselhallencomplex verrijst de komende jaren de Nieuwe Veemarkt, de nieuwste stadsbuurt van Zwolle.

 Er komen ongeveer 750 woningen in een parkachtige omgeving met bomen en een watergang. De IJsselhallen bestaan uit de monumentale Bogenhal en de moderne hallen.

De Bogenhal blijft staan en wordt ontwikkeld tot een hotspot van de nieuwe stadsbuurt. De moderne hallen worden vanaf februari 2024 gesloopt op circulaire wijze. Dit betekent dat de materialen van de hallen zorgvuldig worden gedemonteerd en maximaal hergebruikt. 

In opdracht van de gemeente Zwolle voert Scheffer Groep de circulaire sloopwerkzaamheden van de IJsselhallen uit. 

Wanneer vindt het sloopwerk van de IJsselhallen plaats?

Vanaf februari 2024 start de aannemer met het afbreken van de moderne hallen van de IJsselhallen. We verwachten dat de werkzaamheden uiterlijk in september 2024 klaar zijn. 

Hoe wordt het sloopwerk uitgevoerd en wat gebeurt er met de materialen?

Met sloopkranen worden de grote spanten van de IJsselhallen verwijderd en tijdelijk opgeslagen op het parkeerterrein. De materialen worden vervolgens zoveel mogelijk opnieuw gebruikt voor andere projecten in de regio. De sloopaannemer heeft hiervoor een plan van aanpak opgesteld en maakt een scheidingsplan. 

Wat voor overlast kan het sloopwerk geven?

De sloop bestaat vooral uit demontagewerkzaamheden. Door dit werk zorgvuldig te doen, proberen we samen met de aannemer de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Helemaal voorkomen van stof- en geluidsoverlast is helaas niet mogelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip en geduld. 

Voor het in- en uitrijden van het transportverkeer maakt de aannemer gebruik van de bestaande in- en uitrit aan de Rieteweg. Er komt daardoor geen extra verkeer door de woonstraten in de omgeving. 

Circulaire sloop IJsselhallen

Heeft u een opmerking, tip of een vraag over de sloop van de IJsselhallen, stuurt u dan een email naar veemarkt@zwolle.nl. Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief