De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster,  de St. Jozefkerk en de Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden.

Assendorp is een wijk waar iedereen zich thuis kan voelen: studenten, ouderen, gezinnen, ondernemers en kunstenaars. Dat is vooral zichtbaar op dagen als op het Assendorperplein, het bruisende hart van de wijk met de muziektent, activiteiten worden georganiseerd.

Assendorp heeft meer plaatsen waar mensen samenkomen en activiteiten plaatsvinden zoals in Park Eekhout, wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein en natuurlijk stadspark De Wezenlanden waar elk jaar bezoekers uit heel Zwolle naar toe trekken voor het Bevrijdingsfestival.

Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland en Wezenlanden. Midden in de wijk loopt de Assendorperstraat met een gevarieerd winkelaanbod,  typische  buurtwinkels en eettentjes uit verschillende culturen.

Ook bedrijventerrein Marslanden maakt deel uit van Assendorp, op het eerste oog vooral voor ondernemers een gewilde plek. Maar vergeet niet het groene en gezellige Doepark Nooterhof met het Earthship, vergaderruimtes, het Theehuis en de natuurspeelplaats voor kinderen.

Kortom: Assendorp is een gezellige wijk waar mensen hart voor hun wijk hebben.

Uitgelicht Assendorp

Team Stadsdeel Midden

Het team vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Assendorp, Pierik, Kamperpoort, Veerallee en de binnnenstad  kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Team Stadsdeel Midden heeft een vaste werkplek op het Stadhuis (Grote Kerkplein). U bent altijd welkom op ons Wijk NetwerkPunt Midden. Daarnaast kunt u afspraken per mail of telefoon maken.

Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon:  14038

Email: stadsdeelmidden@zwolle.nl

Twitter: @TeamStadsdeelMi

Telefonisch spreekuur

Voor inwoners uit Assendorp is er iedere woensdag van 10.00 tot 11.00 uur telefonisch spreekuur. Het telefoonnummer is 14038. U kunt bellen met vragen over bijvoorbeeld inkomen, schulden, opvoeding of overlast of over de inrichting van de wijk. Frans Zwarts van toezicht en handhaving van de gemeente Zwolle, wijkagente Camey van Werd, Yvonne Langen, sociaal beheerder van Woningstichting SWZ en Jan Reitze Popma van het Sociaal wijkteam beantwoorden uw vragen graag. Witl u liever mailen dan kan dat naar stadsdeelmidden@zwolle.nl.

Zodra de coronamaatregelen het weer toestaan om fysieke afspraken te maken, kunt u weer terecht in wijkcentrum De Enk.

Social media