Haerst-Tolhuislanden

Het gebied ten oosten van de Overijsselse Vecht is een prachtig landelijk gebied dat aan het verkleuren is. Dat heeft te maken met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van natuur, milieu en de oprukkende industrie vanuit Hessenpoort. De spanning tussen het beheer van het groen en de doorbrekende stad met al zijn behoeftes is daardoor goed voelbaar.

In het gebied ten oosten van de Vecht wonen de oorspronkelijke bewoners, de agrariërs die er hun beroep uitoefenen, en stedelingen die buiten willen wonen voor de rust. Niet alleen de bewoners genieten van het buitengebied, er komen ook genoeg natuurliefhebbers om er te wandelen en fietsen. Bij de Agnietenplas worden zij ´s zomers met een pontje, dat nog met de hand wordt getrokken, over de Vecht naar Haerst gebracht.

Wijkagenda

Uitgelicht

Streekvereniging De Marsen

Haersterveer
Haersterveer

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Wijkservicepunt Noord

Bezoekadres: Bachlaan 20

Openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur

In het wijkcentrum Holtenbroek is het wijkservicepunt Noord gevestigd. Bewoners van Holtenbroek, Aalanden, en Haerst-Tolhuislanden kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten over zaken die in hun wijk spelen.