Binnenstad

De huiskamer van Zwolle

De binnenstad wordt ook wel de huiskamer van Zwolle genoemd. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee.

Zwolle en met name de binnenstad  is na Koningsdag 2016 ook ontdekt door toeristen. Onze dynamische Hanzestad heeft alles voor een weekendje weg of een dagje uit. Met onze culturele parels zoals de Fundatie, culinaire hotspots waaronder De Librije, gastvrije overnachtingslocaties, gezellige evenementen, bruisende festivals en een historische binnenstad met volop shopmogelijkheden. Zwolle ademt één en al sfeer, een stad die niemand wil missen.

Iedereen heeft wel een mening over ‘onze huiskamer’; ondernemers, belangenverenigingen en bewoners zijn heel actief en betrokken bij het reilen en zeilen in hun binnenstad en bij de vraag: Hoe ziet de binnenstad van Zwolle er in 2020 uit? Welke ontwikkelingen staan er op stapel voor het Zwolse stadshart? En wat is er nodig om de binnenstad een vaste positie te geven in de top 10 van meest gastvrije binnensteden in Nederland? Het staat beschreven in het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020.

Uitgelicht

Wijkteam

Team Stadsdeel Midden

Het team vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Assendorp, Kamperpoort, Veerallee en de binnnenstad  kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Team Stadsdeel Midden heeft geen vast adres. Afspraken kunt u per mail of telefoon maken.

Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon:  14038

Email: teamstadsdeelmidden@zwolle.nl

Twitter: @TeamStadsdeelMi

Social media