De binnenstad van Zwolle. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee.

Zwolle en vooral de binnenstad is na Koningsdag 2016 ook ontdekt door toeristen. Onze dynamische Hanzestad heeft alles voor een weekendje weg of een dagje uit. Met onze culturele parels zoals de Fundatie, culinaire hotspots waaronder De Librije, gastvrije overnachtingslocaties, gezellige evenementen, bruisende festivals en een historische binnenstad met volop winkelmogelijkheden. Zwolle ademt één en al sfeer, een stad die je niet wilt missen.

Samen werken we aan een binnenstad waar voor iedereen wat te doen is, die bruist, waar talent de kans krijgt zich te ontwikkelen en waar we de historische uitstraling versterken.

Ondernemers, belangenverenigingen en bewoners zijn heel actief en betrokken bij het reilen en zeilen in hun binnenstad en bij de vraag: Hoe ziet de binnenstad van Zwolle er in 2030 uit? Welke ontwikkelingen staan er op stapel voor het Zwolse stadshart? En wat is er nodig om de binnenstad een vaste positie te geven in de top 10 van meest gastvrije binnensteden in Nederland?

Een heldere koers voor de binnenstad, voorzien van concrete activiteiten staan beschreven in de Strategische Agenda Binnenstad 2017-2022.

Uitgelicht binnenstad

Team Stadsdeel Midden

Het team vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Assendorp, Kamperpoort, Veerallee en de binnnenstad  kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Team Stadsdeel Midden heeft een werkplek in de hal van het Stadhuis. U bent altijd welkom op ons WijkNetwerk Punt Midden! Tevens kunt u afspraken maken per mail of telefoon.

Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon:  14038

Email: stadsdeelmidden@zwolle.nl

Twitter: @TeamStadsdeelMi

Social media