De Wipstrik is een gevarieerde wijk, zowel qua inwoners als woningbouw. De Wipstrikkerallee verdeelt de wijk heel natuurlijk in twee delen: aan de ene kant de buurt van de zeehelden, aan de noordkant de schrijverswijk.

In de schrijversbuurt zijn statige huizen gebouwd volgens de tuindorpgedachte, in de Zeeheldenbuurt staan vooral veel gevarieerde ‘arbeiderswoningen’.

Uit het Buurt-voor-Buurtonderzoek komt naar voren dat wijkbewoners het een prettige wijk vinden om te wonen. Het ligt dichtbij de binnenstad, het Park Wezenlanden en als het nodig is ben je zo in ziekenhuis Isala.

Wipstrik heeft een actieve wijkvereniging Wipstrikkwartier en het wijkcentrum Bestevaer een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk. Kinderen kunnen in de wijk naar de basisschool en beleven veel speelplezier in de speeltuinen Bestevaer en Klaasje Zevenster.

Wipstrik ligt vlakbij het voetbalstadion van PEC Zwolle en heeft een eigen openluchtzwembad dat door vrijwilligers wordt gerund. De wijk huisvest daarnaast de bekende gebouwen: De Rechtbank en Provinciehuis en op een steenworpaftstand ligt het bedrijventerrein Oosterenk.

Uitgelicht Wipstrik

Wijkservicepunt Oost

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon (038) 498 25 49

Email wijkservicepuntoost@zwolle.nl

Spreekuur

Het team van het Wijkservicepunt Oost houdt samen met de wijkagent spreekuur in wijkcentrum De Bestevaer, Trompstraat 10b. Wijkbewoners van Wipstrik kunnen op het spreekuur langskomen voor allerlei vragen over de wijk.

Het spreekuur is op maandag tussen 10.00 en 11.00 uur, een keer per veertien dagen (in de oneven weken).

Social media