Wipstrik

De Wipstrik ligt dichtbij de binnenstad en is goed bereikbaar per auto, fiets en te voet. De wijk is opgedeeld in twee delen: de Zeeheldenbuurt en de Schrijversbuurt. Deze buurten worden gescheiden door de Wipstrikkerallee, één van de grootste straten in de wijk.

In het gebied boven de statige Wipstrikkerallee zijn de huizen gebouwd volgens de tuindorpgedachte, daaronder in de Zeeheldenbuurt staan vooral veel gevarieerde ‘arbeiderswoningen’.

Wipstrik ligt vlakbij het voetbalstadion van PEC Zwolle en heeft een eigen openluchtzwembad dat door vrijwilligers wordt gerund. Ook vind je er diverse scholen en speelplaatsen.

Wijkagenda

Uitgelicht

Honden, zo blijft het voor iedereen leuk

Vondelkade
Vondelkade

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon 14038

Email postbus@zwolle.nl

Twitter @wspoost