Diezerpoort

De mooiste volkswijk van Zwolle

Diezerpoort is één van de oudste wijken in Zwolle en goed bereikbaar door de ideale ligging dichtbij de binnenstad. De wijk heeft een grote diversiteit aan woningen, koop en huur, duur en goedkoop en een mix aan bewoners uit verschillende culturen.

In 1962 werd in Diezerpoort de miljoenste naoorlogse woning van Nederland opgeleverd, namelijk de portiekwoning Hogenkampsweg 139. Dit feit werd op 8 november 1962 gevierd en bijgewoond door Koningin Juliana.

De wijk Diezerpoort bestaat uit een aantal buurten: Dieze-West (met Het Noorden, de Schildersbuurt en Bollebieste), Dieze Centrum (met de Bagijneweide), de Indische buurt en Dieze Oost (met Meppelerstraatweg Zuid, bedrijventerrein Floresstraat & Hogenkamp). Hierdoor zullen de bewoners eerder de naam van hun buurt noemen dan dat ze zeggen dat ze in Diezerpoort wonen.

De Thomas à Kempisstraat, de Vechtstraat en de Hogenkampseweg zijn belangrijke winkelstraten van Diezerpoort.

In 2009 is samen met bewoners en ondernemers vastgesteld hoe de wijk Diezerpoort er uit moet zien in 2020. De ideeën staan in de Ontwikkelingsvisie ‘Diezerpoort ben ik’. Sindsdien in de mooiste volkswijk van Zwolle volop in ontwikkeling.

Uitgelicht

Wijkservicepunt Oost

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon 14038

Email postbus@zwolle.nl

Twitter @wspoost

Wijkteam

Meer in de wijk