Stadshagen is een jonge, moderne wijk met het zicht op de stad en de voeten in de polder. Met de fiets ben je binnen twintig minuten in de binnenstad van Zwolle. En het natuurgebied van Mastenbroek heb je als het ware om de hoek.

In 1996 zijn de eerste huizen in Stadshagen gebouwd. Toen kende Stadshagen een tijd van pionieren. Er waren bijna geen voorzieningen: alleen een kleine supermarkt, drogist, slijterij en een huisartsenpraktijk. Inmiddels staat er een volwaardig winkelcentrum met een breed scala aan winkels en het Bewegingshuis, Cultuurhuis en Gezondheidshuis bruisen van de activiteiten.

De wijk, met inmiddels meer dan 20.000 inwoners, heeft een zeer divers woningaanbod. Van koop tot huur, vrijstaand, in een rij, een appartement of een eigen woning op een vrije kavel. De komende jaren worden in Stadshagen nog veel nieuwe woningen gebouwd in de buurten Breecamp, Werkeren, Frankhuis en Breezicht.

Nabij het centrum van Stadshagen ligt het Twistvlietpark waar diverse festiviteiten, zoals het jaarlijkse Stadshagenfestival, plaatsvinden. Stadshagen is een levendige wijk waar op gebied van winkelen, kinderactiviteiten, cultuur, sport en natuur van alles te beleven valt.

Uitgelicht Stadshagen

Wijkservicepunt West

Het Wijkservicepunt vormt de schakel tussen wijkbewoners, organisaties en de gemeente. Wijkbewoners van Westenholte, Stadshagen, Spoolde en Frankhuis kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten die in hun wijk spelen.

Bezoekadres: Cultuurhuis, Werkerlaan 1, 8043 LT  Zwolle.

Postadres Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Telefoon 14038

E-mail wijkservicepuntwest@zwolle.nl

Social media