Berkum

Omgeven door de Overijsselse Vecht, de Nieuwe Vecht, de A28 en de Ceintuurbaan ligt Berkum. Een groen tuindorp dat in de zestiende eeuw Bircmede of Berckmede heette: een weidegebied met veel berken.

In de directe omgeving zijn het PEC Zwolle Stadion, Isala Klinieken, bedrijventerrein De Vrolijkheid en kantorenterrein Oosterenk te vinden.

Tot 1967 maakte Berkum deel uit van Zwollerkerspel, een ring van dorpen en gemeenschappen rondom Zwolle . Met de gemeentelijke herindeling is de wijk bij Zwolle gekomen.

Berkum heeft verschillende voorzieningen: een winkelcentrum, basisscholen, kerken, een wijkcentrum, mooie sportvelden en zorgcentrum Berkumstede / De Wissel. Berkumers zijn hierover dan ook zeer tevreden.

Agenda

Uitgelicht

Honden, zo blijft het voor iedereen leuk

Boerendanserdijk
Boerendanserdijk

Jij bent aan de buurt

Wat vindt u belangrijk in uw buurt? Als bewoner weet u dat zelf het beste. Daarom organiseert de gemeente het Buurt voor Buurt-onderzoek waarin Zwollenaren de beleving van hun eigen buurt kunnen delen met de gemeente. Dit onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en vormt een belangrijke basis voor de inzet in de wijken.

De resultaten van het onderzoek worden besproken met bewoners en partners in de wijken tijdens verschillende wijkdialogen. Wat is belangrijk en wat kunnen we samen oppakken zodat u in uw buurt prettig(er) woont? 

Kijk voor meer informatie op jijbentaandebuurt.

Op allerlei plekken hebben bewoners al initiatieven genomen om hun wijk, buurt of straat te verbeteren. Ook bij u in de wijk. Benieuwd? Kijk op de Doe mee pagina.

Interessante links

Wijkservicepunt Oost

Bezoekadres: Anthonie v.d. Heimstraat 2a

Wijkservicepunt Oost is het servicepunt voor de bewoners van Diezerpoort, Wipstrik, Berkum en Wijthmen.

Wijkbewoners kunnen hier terecht met vragen, ideeën en klachten over zaken die in hun wijk spelen.