Zomerkermis 2019

Veel spectaculaire attracties...
Veel spectaculaire attracties...
...voor elk wat wils...
...voor elk wat wils...
...van laag...
...van laag...
...tot hoog.
...tot hoog.

De organisatie van de Zomerkermis is alweer druk bezig met alle voorbereidingen. In 2019 is Zwolle van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 18 augustus opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Tien dagen met veel gezelligheid en amusement voor jong en oud. We hopen dat u ook dit jaar weer een bezoek aan de Zomerkermis zult brengen.

Gevarieerd aanbod attracties

De kermis heeft elk jaar een bijzonder en gevarieerd aanbod. Op dinsdag 13 augustus wordt er voor de eerste keer een prikkelarme kermis gehouden (tijdstip volgt). De mensen van de kermis doven dan de lichten, zetten het geluid zachter en passen de draaisnelheden waar mogelijk aan. zo kunnen mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen, ook genieten van de kermis. En net als voorgaande jaren is er op zondag 18 augustus een familiedag en op maandag 12 augustus de Eurodag! 

Een overzicht van alle  attracties vindt u hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Like ons dan op Facebook!

Spetterende opening Zwolse Zomerkermis

De opening van de Zwolse Zomerkermis vindt plaats op vrijdag 9 augustus op het Rodetorenplein. Het programma start om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Vincent van Leth, bekend als de Vermakelaar. Wethouder William Dogger zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug van het Rodetorenplein. Ook dit jaar is er een familiedag op zondag 18 augustus. Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over het programma.

Deelnemen aan deze unieke belevenis kan door u in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven-zomerkermis . Er kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen (maximaal 30 personen). Daarnaast is er een beker voor de meest originele sprong (verschillende categorieën). Meer informatie vindt u op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn:

  • Maximale gewicht van een deelnemer is 100 kilo;
  • Minimale leeftijd van een deelnemer is 12 jaar;
  • Het dragen van een reddingsvest en een helm is verplicht (wordt door de organisatie beschikbaar gesteld);
  • Een deelnemer beschikt over een goede zwemvaardigheid;
  • Deelnemer is zich bewust van het risico op infectieziekte door verontreinigd water.

Blobjump

Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een immens luchtkussen te liggen. Hierop gaat u liggen. Vervolgens wordt u gelanceerd door iemand van de organisatie, die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen. Het is een sportief en vooral ook hilarisch moment.

 

plattegrond-kermis-2019.pdf