Zomerkermis

Veel spectaculaire attracties...
Veel spectaculaire attracties...
...voor elk wat wils...
...voor elk wat wils...
...van laag...
...van laag...
...tot hoog.
...tot hoog.

Zwolle is van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus 2017 opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Tien dagen met veel gezelligheid en amusement voor jong en oud. We hopen dat u de kermis een bezoekje brengt. U bent vanaf vrijdag 11 augustus van harte welkom om de kermis te bezoeken!

Gevarieerd aanbod attracties

De kermis kent altijd een bijzonder gevarieerd aanbod. Op de plattegrond krijgt u een beeld van de attracties (dit is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen).  Like ons op Facebook! Zo blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Spetterende opening Zwolse Zomerkermis

De opening van de Zwolse Zomerkermis vindt plaats op vrijdag 11 augustus op het Rodetorenplein. Ook dit jaar start het programma om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Ron Boszhard, bekend van de AVRO/TROS hit Bommetje XL. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug van het Rodetorenplein.  Het programma duurt tot circa 17.00 uur. 

Deelnemen aan deze unieke belevenis kan door u in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven (aanmelden is niet meer mogelijk. We zitten aan het maximale aantal deelnemers). Er kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen (maximaal 30 personen). Daarnaast is er een beker voor de meest originele sprong (verschillende categorieën). Meer informatie vindt u op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn:

  • Maximale gewicht van een deelnemer is 100 kilo
  • Minimale leeftijd van een deelnemer is 12 jaar

Deze voorwaarden zijn er uit veiligheidsoverwegingen.  Deelname aan de Blobjump zijn voor eigen risico.

Omlijstend programma

  • Maandag 14 augustus Eurodag. Met uitzondering van de Booster (hier krijgt u 1 euro korting), kunt u voor 1 euro in een attractie;
  • Woensdag 16 augustus is er, in samenwerking met Dinoland, een speurtocht over het kermisparcours. Dinoland verzorgt de wedstrijd en de prijzen die er te winnen zijn;
  • Donderdag 17 augustus vindt er een Meet & Greet plaats met de poppen van Zandkasteel. Tussen 15.00 en 16.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar bij Stadstrand Zwolle deelnemen aan een wedstrijd zandkastelenbouwen;
  • Vrijdag 18 augustus is het Stratenfestival met Achter de Broeren een Radio NL-hoofdpodium. voor het programma kunt u kijken op www.stratenfestivalzwolle.nl;
  • Op zondag 20 augustus is er weer een familiedag met diverse artiesten, waaronder een schminktent, Polaroid Girl, 1,2,3, GAS en Street Magic met Roderick Waterpas.

Vaarverbod

Het is verboden zich op vrijdag 11 augustus 2017, tijdens de opening van de Zwolse Zomerkermis (tussen 13.00 en 17.00 uur) met een vaartuig, een drijvend voorwerp of op enigerlei wijze op of in de wateren en de haven nabij de brug van het Rodetorenplein  te bevinden of te begeven. Of een vaartuig of een drijvend voorwerp aanwezig te hebben.