Zomerkermis 2019

Veel spectaculaire attracties...
Veel spectaculaire attracties...
...voor elk wat wils
...voor elk wat wils

In 2019 was Zwolle van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 18 augustus opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Tien dagen met veel gezelligheid en amusement voor jong en oud. We hopen dat u ook dit jaar weer een bezoek aan de Zomerkermis heeft gebracht.

Gevarieerd aanbod attracties

De kermis heeft elk jaar een bijzonder en gevarieerd aanbod en een mooi omlijstend programma. Net als voorgaande jaren was er op zondag 18 augustus een familiedag en op maandag 12 augustus de Eurodag! De kermis is bedoeld voor jong en oud en dit is ook terug te zien in alle activiteiten die tijdens de kermis plaatsvinden en de diverse attracties die een plek vinden in Zwolle. Een overzicht van alle  attracties van 2019 vindt u hier. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Like ons dan op Facebook!

Spetterende opening Zwolse Zomerkermis

De opening van de Zwolse Zomerkermis vond plaats op vrijdag 9 augustus op het Rodetorenplein. Het programma startte om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Vincent van Leth, bekend als de Vermakelaar. Wethouder William Dogger gaf het startsein voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug van het Rodetorenplein.

Blobjump

Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een immens luchtkussen te liggen. Hierop gaat u liggen. Vervolgens wordt u gelanceerd door iemand van de organisatie, die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen. Het is een sportief en vooral ook hilarisch moment.

Prikkelarme kermis

Op dinsdag 13 augustus  van 14.00 tot 16.00 uur werd er voor de eerste keer een prikkelarme kermis gehouden. Er waren geen lichteffecten en het geluid ging uit. Zo konden mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen, ook genieten van de kermis.

Golden Ticket

Ook dit jaar lag er op een locatie ergens op het kermisterrein een Golden Ticket verstopt. Aanwijzingen waar de Golden Ticket verstopt lag, werden via Facebookpagina ‘ZwolseZomerkermis’ gegeven. Met de Golden Ticket kon men gratis deelnemen aan verschillende kermisattracties.

Verkeersmaatregelen

Vanaf 5 augustus tot en met vrijdagochtend 9 augustus werd de kermis opgebouwd. Op 19 en 20 augustus werd de kermis afgebouwd en werd het kermisterrein opgeruimd en schoongemaakt.

Markt op vrijdag en zaterdag

Tijdens de Zomerkermis was de markt op vrijdag 9 en 16 augustus en zaterdag 10 en 17 augustus op de Oude Vismarkt, het Gasthuisplein en de straten er omheen. Deze straten waren toen afgesloten voor het verkeer.

plattegrond-kermis-2019.pdf