Markten

Markten

Zwolle kent zes warenmarkten. Op vrijdag en zaterdag is er een grote markt in de binnenstad van Zwolle. Lees meer over de markttijden en –plaatsen.

Winkelen

Winkelen

In Zwolle kun je zeven dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten.

Toerisme en uitgaan

Toerisme en uitgaan

Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, gastvrije winkeliers, gezellige terrasjes en restaurants. Ook zijn er volop mogelijkheden voor een avondje uit.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Wie is geïnteresseerd in kunst en cultuur, zit in Zwolle goed. Zwolle kent tal van culturele instellingen, zoals de schouwburg, Stadkamer, filmhuis, musea en kunstuitleen.

Parken

Parken

Zwolle telt veel parken met bijzondere flora en fauna. De stadsparken dragen bij aan een prettig leefklimaat. Bekijk in het parkenboekje welke parken er zijn. 

Zwembaden

Zwembaden

Zwolle heeft diverse zwemaccommodaties: On Campus (op de campus van Windesheim), De Vrolijkheid, Het Openluchtbad en Bubbels Bewegen.

Zwemplassen

Zwemplassen

Zwolle heeft drie zwemplassen waar u kunt zwemmen, surfen en zonnen. 

Passantenhavens en brugbediening

Passantenhavens en brugbediening

De passantenhaven is van alle gemakken voorzien en ligt aan de de rand van de historische en bruisende binnenstad van Zwolle.

Zomerkermis

Zomerkermis

In 2020 is Zwolle van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 16 augustus opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Gezelligheid en amusement voor jong en oud.