Winkelen in Zwolle

In Zwolle kun je 7 dagen per week naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs prachtige grachten. Dat maakt winkelen een hele belevenis.

Zwolle heeft een ruim aanbod aan winkels, boetiekjes, gezellige restaurantjes en eettentjes. De grotere winkels vind je vooral in de Diezerstraat. In de straten er omheen vind je van alles. Zoals design winkels, hippe concept-stores, unieke boetiekjes en vintage stores.

Sassenstraat in top 10 leukste winkelstraten

En vergeet niet de Sassenstraat. Deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

Zoek je nieuwe inspiratie?

Bloggers geven hun tips over een bezoek aan Zwolleexterne-link-icoon.

Koopzondagen

Alle ondernemers mogen zelf kiezen of ze op zondag open zijn. Dat geldt ook voor supermarkten, bouwmarkten, keukenzaken en tuincentra.

Parkeren op zondag

Ook op zondag gelden parkeerregels. Wilt u uw auto parkeren in de binnenstad? Dan heeft u op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur een parkeervergunning nodig. Of u betaalt voor het parkeren. Deze regels gelden ook in de wijken om de binnenstad.

Op parkeerplaatsen voor vergunninghouders mogen alleen vergunninghouders parkeren.

Markten

Zwolle heeft 6 warenmarkten. Op vrijdag en zaterdag is er een grote markt in de binnenstad van Zwolle.

Gastvrij Zwolle