Kunst en cultuur

Wie geïnteresseerd is in kunst en cultuur, zit in Zwolle goed. Zwolle kent tal van culturele instellingen, kunstenaars, performers en (amateur-)gezelschappen. De culturele sector is belangrijk voor Zwolle, denk maar aan festivals, de schouwburg, de Stadkamer (incl. bibliotheek), het filmhuis, musea en de kunstuitleen.

Noodsteun

Zwolse makers en faciliterende en presenterende instellingen in de culturele sector kunnen aanspraak maken op Coronasteun uit een rijksbijdrage. Met deze noodsteun wil de gemeente de Zwolse culturele infrastructuur in stand houden en de culturele sector zo snel mogelijk weer opstarten.

Meer informatie voor faciliterende en presenterende instellingen

Meer informatie voor Zwolse makers

Voor vragen over noodsteun en de verschillende regelingen kan je contact opnemen met mevrouw Siera Wiersma s.wiersma@zwolle.nl. Met vragen specifiek over Amateurkunst kunt u terecht bij de heer Anton Tuinman ab.tuinman@zwolle.nl

Zie ook:

Culturele verenigingen

Op cultureel gebied is het Zwolse aanbod heel divers. Of je nu zelf muziek wilt maken, wilt dansen of wilt genieten van de kunsten van anderen. Op de website van www.stadkamer.nl vind je een uitgebreid overzicht.

Uitgaan

De Hanzestad Zwolle is een bezoekje meer dan waard. Trek er gerust maar meer dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de historische stad te beleven.