Kindregeling

Kinderen moeten zo veel mogelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld door muziek- of dansles te volgen of door mee te doen met activiteiten van school. Voor ouders met een laag inkomen is dit vaak lastig. Daarom is er de Kindregeling.

Met deze regeling kunt u een bijdrage krijgen voor schoolkosten en kosten van kunst en cultuur. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Schoolkosten, zoals de kosten van gymkleding, een laptop of een rekenmachine
  • De kosten van muziekles, dansles, schilder- en tekenles
  • Dansles bij een dansschool (bijvoorbeeld Dance Devotion, Dans en Creatief of Diff Dance). Danslessen bij een sportvereniging (bijvoorbeeld een gymvereniging) worden vergoed door Jeugdfonds Sport Zwolle

Ouderbijdrage

Soms vraagt de school van uw kind een vrijwillige ouderbijdrage voor activiteiten buiten de lessen om. Dat zijn bijvoorbeeld schoolreizen of sportdagen. Dit is niet verplicht. Uw kind mag altijd meedoen, ook als u niet betaalt. En als u niet betaalt, hoeft u het niet uit te leggen aan de school. Meer informatie over de vrijwillige ouderbijdrage vindt u hier.

Wilt u de ouderbijdrage toch graag betalen? Dan kunt u deze via de Kindregeling terug vragen. Dan is er wel minder geld uit de Kindregeling voor andere schoolkosten.

Laptop

Voor school is vaak een laptop nodig. Soms kunt u via de school van uw kind voordelig een laptop krijgen of huren. Informeer hiervoor bij de school van uw kind naar de mogelijkheden. Als via de school een laptop kan worden geregeld, kunt u het geld van de Kindregeling weer gebruiken voor andere schoolkosten.