Zwemlessen (5 t/m 17 jaar)

Het is belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Natuurlijk voor hun eigen veiligheid, maar ook om lekker te kunnen spelen en sporten. Of dat nou bij een zwemplek buiten is of in het zwembad.

Het zwemvangnet

Het Zwemvangnet zorgt ervoor dat álle kinderen in Zwolle goed kunnen leren zwemmen.

Het Zwemvangnet is er voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar. Zij kunnen gratis zwemlessen volgen. Zo kunnen zij het zwemdiploma A en/of B of een vergelijkbaar diploma of certificaat halen. De zwemlessen worden volgens het Zwem-ABCexterne-link-icoon gegeven.

Voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar zijn de zwemlessen in het zwembad van Hogeschool Windersheim.

Voor kinderen van 11 tot en met 17 jaar zijn de zwemlessen in zwemschool Akwaak en zwembad De Vrolijkheid.

Voor wie?

Ouders kunnen gebruik maken van het Zwemvangnet  als hun inkomen niet hoger is dan 130 procent van de bijstandsnorm. Het Zwemvangnet is er ook voor gezinnen die in de schulddienstverlening zitten en daarom weinig geld hebben.

In dit overzicht staan de meest voorkomende inkomensgrenzen. Afhankelijk van uw woonsituatie kan dit hoger of lager zijn. De bedragen zijn netto en zonder vakantiegeld. Toeslagen van de Belastingdienst tellen niet mee. 

Meest voorkomende inkomensgrenzen

21 jaar tot AOW-leeftijd130% bijstandsnorm (netto)Maximaal vermogen
Alleenstaande ouder€ 1.585,53€ 15.150
Echtpaar of samenwonend, met kinderen€ 2.265,04€ 15.150

Aanvragen Zwemvangnet

U kunt het Zwemvangnet aanvragen bij Sportservice Zwolle. Op sportservicezwolle.nlexterne-link-icoon staat het aanvraagformulier en leest u wat de voorwaarden zijn om mee te doen aan het Zwemvangnet.