woning iconBreecamp

Breecamp is een buurt met veel groen, riante tuinen. De toepassing van overwegend warme kleuren en materialen met een natuurlijke uitstraling bepalen het karakter van deze buurt.

Het contact met de polder is een belangrijk uitgangspunt bij de inrichting van dit gebied. In 2010 startte de bouw van de eerste woningen in deze buurt. Breecamp bestaat uit de deelplannen Havezate, Oude Wetering, De Plantage en Broeklanden.

Wat wonen in Breecamp zo comfortabel maakt, is de nabijheid van veel voorzieningen. De buurt profiteert bijvoorbeeld van de riante sportaccommodatie van CSV‘28 en Bubbels. Je kunt daar in het zwembad terecht voor zwemles, maar ook voor hydrotherapie. Daarnaast zijn er diverse andere faciliteiten op het gebied van sporten, bewegen, gezondheid en kinderopvang.

De twee brede scholen, Het Festival en De Boxem samen met De Paperclip, hebben beide een prachtig, multifunctioneel gebouw. Het winkelcentrum Stadshagen ligt op nog geen vijf minuten fietsen. Een frisse neus halen op het strand van de Milligerplas of even de polder in fietsen? Beide zijn om de hoek. De weg ernaartoe is al zo mooi, wandelend of fietsend over de speciale route over de geluidswal rondom Stadshagen die dichtbij je huis loopt.

Duurzame buurt

Breecamp is ontwikkeld als een duurzame buurt. Dat betekent dat er in Breecamp geen gasleiding is aangelegd. De woningen worden op een andere, duurzame manier van energie voorzien.

Goed bereikbaar met fiets en auto

Breecamp is bereikbaar vanaf de Stadshagenallee via de Eli Heimanslaan. Deze laan ligt in het verlengde van de Havezathenallee, waarmee je in de buurt Werkeren komt. Dwars door Breecamp ligt de Sportlaan. Deze brede bomenlaan brengt je naar De Plantage, het sportpark, CSV’28, MFC Bubbels en Het Festival.

Vanuit de buurt zijn er fietsvriendelijke routes naar het centrum van Stadshagen, de voorzieningen in de Oude Weteringzone en naar de aangrenzende woonbuurten. Via de Oude Weteringzone fiets je rechtstreeks richting het centrum van de stad en de Mastenbroekerpolder.

Verkoop kavels

In 2023 en 2024 worden de laatste kavels van Breecamp verkocht. Houd de webpagina https://zwolle.nl/kavels in de gaten voor de beschikbare kavels. 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle