personen iconBuurtpreventie

Digitale Buurtpreventie is een burgerinitiatief voor en door inwoners. Door samen te werken en een WhatsApp-groep te starten maken buurtbewoners samen de buurt veiliger. En dat laten zij zien aan inbrekers, onruststokers, vandalen en andere lastpakken met de Buurtpreventie-sticker op de voordeur of het raam of een informatiebord in de straat.

De gemeente bevordert initiatieven om de buurt veiliger te maken en staat daarom toe dat buurten een informatiebord aanschaffen. De buurt betaalt het bord. De gemeente zorgt voor het bevestigingsmateriaal waarna het bord door een wijkservicemedewerker wordt opgehangen. De borden worden alleen aan lantaarnpalen gehangen zodat er geen extra palen geplaatst hoeven te worden.

Contact

Wilt u een informatiebord in de straat dan kunt u na aanschaf van het bord contact opnemen met het Wijkservicepunt. De contactgegevens vindt u op www.zwolle.nl/wijken U kunt ook bellen naar 14038

Ondersteuning

Veel buurten en straten kiezen er voor om een groep aan te maken in de app WhatsApp. Een goed voorbeeld is Veilig Holtenbroek Buurtpreventie, een website opgericht door en voor inwoners van Holtenbroek. Deze website biedt een overzicht van buurtpreventie in de wijk Holtenbroek. Ook kun je via deze website deelnemen aan buurtpreventie door middel van WhatsApp in Holtenbroek.

Er zijn ook speciale organisaties en bedrijven die (gratis) hun ondersteuning en app aanbieden en materiaal verkopen zoals een informatiebord.

Foto van WhatsApp Buurt Preventie

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle