Dakloos en onderdak

Als u geen slaapplaats heeft voor de nacht bent u dakloos. Als u wel een slaapplaats heeft maar geen vaste woon of verblijfplaats bent u thuisloos. Als u dak- of thuisloos bent kunt u gebruik maken van de maatschappelijke opvang in Zwolle. In geval van nood is er altijd een passende voorziening.

Neem contact op met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD)

Als u dak- of thuisloos bent, kunt u contact opnemen met de Centrale Toegangexterne-link-icoon (CT) van Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 038 428 15 50. Wij werken samen met de GGD om u te helpen. De CT helpt u bij het vinden van de opvang die het beste past bij wat u nodig hebt.

Opvang regelen

Voor opvang kunt u terecht bij de Herberg/RIBWexterne-link-icoon. U kunt hier douchen, slapen en eten. Heeft u kinderen of bent u jonger dan 25 jaar? Dan is er een andere opvanglocatie mogelijk. 

Opvang na 17.00 uur en in het weekend

U kunt na 17.00 uur en in het weekend direct naar de Herbergexterne-link-icoon voor opvang. De Herberg geeft dit dan door aan de CT. 

Opvang met kinderen

Als u en uw kinderen opvang nodig hebben, dan kunt u terecht bij de crisisopvang van het Leger des Heilsexterne-link-icoon. Om een plek te krijgen in deze opvang moet u zich eerst melden bij de GGD. Dat kan binnen kantoortijden. U kunt na 17.00 uur en in het weekend bij de Herbergexterne-link-icoon melden.

Opvang voor jongeren

Voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar zijn er twee plekken om te logeren: het logeerhuis van Limorexterne-link-icoon en Fast Forward Leger des Heilsexterne-link-icoon. Om een plek te krijgen in deze opvang moet u zich eerst melden bij de GGD. Dat kan binnen kantoortijden. U kunt na 17.00 uur en in het weekend bij de Herbergexterne-link-icoon melden.

Hulp bij de opvang

Als u logeert bij een opvang, gaat u aan de slag met verschillende dingen. Als dat nodig is, helpen wij u daarbij. Bijvoorbeeld met:  

  • Het vinden van een geschikte woning .
  • Het op orde brengen van uw geldzaken.
  • Het vinden van dingen om overdag te doen, zoals een hobby of vrijwilligerswerk.

Heeft u hulp nodig? Geef dit dan aan bij de opvang. Wij kijken dan samen met u hoe we u het beste kunnen helpen.

Briefadres aanvragen

Heeft u geen adres? Dan kunt u mogelijk een briefadres bij de gemeente aanvragen. Uw post wordt dan naar dit adres gestuurd. Zo kunt u zonder adres toch post krijgen. Neem contact met ons op om een briefadres aan te vragen. Dat kan via 14 038 (5 cijfers). Of stuur ons een bericht via het contactformulier op onze website.

Geweld in huis

Als u niet veilig thuis kunt wonen, dan kunt u mogelijk hulp krijgen van Kaderaexterne-link-icoon. Of bel met Veilig Thuisexterne-link-icoon (24 uur per dag): 0800 2000.

Hulp bieden

Ziet u iemand op straat slapen? Neem contact op met de Centrale Toegangexterne-link-icoon (CT). Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 038 428 15 50. Of via het contactformulierexterne-link-icoon. Op andere tijden kunt u bellen met Street-care van Creating Balance op telefoonnummer (038) 454 2234.