Dialoog met de stad

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om regelmatig in gesprek te zijn met partijen in de stad.

Met bedrijven, organisaties, instellingen, verenigingen, vrijwilligers. Kortom; met de mensen die in Zwolle leven en werken en de stad tot een bruisend geheel maken.

Goed geïnformeerd

Zo blijven de bestuurders goed geïnformeerd over de stand van zaken in de stad en krijgen ze de kans om projecten en organisaties ter plaatse te bekijken en te ervaren. Bovendien kunnen de collegeleden een kijkje nemen in de portefeuilles van hun collega-bestuurders.

Gesprek aangaan

Het college gaat het gesprek met de stad op verschillende manieren aan:

  • Tijdens de Dag of Week van de Verbinding.
  • Tijdens het College op Bezoek in een wijk.
  • Met het Burgemeestersontbijt.

Dag of Week van de Verbinding

Tijdens de Dag of Week van de Verbinding dompelt het college zich een dag of week lang onder in de stad. Overdag en soms ook ’s avonds bezoekt het college allerlei bedrijven, organisaties en instellingen, veelal op uitnodiging van die partijen.

In contact

De bijeenkomsten zijn in de regel openbaar. Zo krijgen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid in contact te komen met de Zwolse bestuurders.

College op Bezoek

Voor de ontwikkelingen in en een ‘dwarsdoorsnede’ van een wijk, gaat het college tijdens het College op Bezoek een dagdeel op bezoek in een wijk. Belangrijke ontwikkelingen, projecten, initiatieven en bedrijfsbezoeken passeren de revue.