Hulp bij afval scheiden

Heeft u moeite met afval scheiden of aanbieden? Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Bekijk de mogelijkheden of maak een afspraak met de afvalcoach.

Heeft u luiers of incontinentiemateriaal?

Luiers en incontinentiemateriaal kunt u gratis inleveren bij speciale containers in uw wijk. U moet hiervoor wel eerst toegang aanvragen bij ROVAexterne-link-icoon
Op hun website vindt u ook meer informatie over de locaties en het gebruik van de containers.

Heeft u een laag inkomen?

Dan hoeft u de afvalstoffenheffing misschien niet helemaal te betalen. Dit noemen we gedeeltelijke kwijtschelding

Kunt u niet zelf uw afval wegbrengen?

Bent u slecht ter been? Of is er een andere reden dat u uw afval niet zelf kunt wegbrengen? Maak een afspraak met de afvalcoaches (contactgegevens onderaan de pagina). Zij zoeken dan samen met u naar een oplossing.

Heeft u medisch afval?

Heeft u medisch afval dat u niet kunt inleveren bij de apotheek? Maak dan een afspraak met de afvalcoaches (contactgegevens onderaan de pagina). Misschien kunt u een speciale afvalpas hiervoor krijgen. 

Weten hoeveel restafval u heeft weggegooid?

Dit kunt u online bekijken in de Mijn ROVA-omgeving. Aanmelden kan bij ROVAexterne-link-icoon. U krijgt dan een brief van ROVA in uw brievenbus met een unieke inlogcode.

Zoek het op in de scheidingswijzer

Twijfelt u welk afval in welke afvalbak hoort? Zoek het op in de scheidingswijzer. U vindt deze in de ROVA-app of op www.rova.nl/scheidingswijzerexterne-link-icoon.

Meld afval naast de container

Afval naast de container is helaas van alle tijden. Wij werken er hard aan dit zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt u ons helpen door dit te meldenexterne-link-icoon.

Maak een afspraak met de afvalcoaches

Heeft u vragen over het scheiden van afval? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Maak dan een afspraak met onze afvalcoaches. Zij komen gratis bij u langs voor advies. De afvalcoaches zijn bereikbaar via