Kantorenlocaties Oosterenk

Aan de ringweg-oost van Zwolle ligt één van haar 3 werklocaties: Zwolle Oosterenk. Een dynamische omgeving met kantoren, onderwijs en zorgbedrijven. Er is ruimte voor kleinschalige, incidentele nieuwbouw en er is ruimte in bestaande gebouwen. Oosterenk biedt een gezonde voedingsbodem voor duurzame investeringen, een moderne vestigingsplek die vooral lokaal en regionaal is geörienteerd.

Zorg en gezondheid

Op Oosterenk is 24 uur per dag activiteit door de Isala-klinieken. Dit is één van de grootste ziekenhuizen van het land met vele topklinische functies. Eromheen vindt vele ondernemingen voor zorg en gezondheid. Samen met de kantoren en onderwijsinstellingen maakt dit van Oosterenk een multifunctioneel werkgebied met een levendig karakter.

Oosterenk-Watersteeg

Hét gebied op Oosterenk voor ontwikkeling van nieuwe kantoren is het zuidelijke deelgebied Oosterenk-Watersteeg. Hier is het mogelijk om kleinschalige kantoren en multifunctionele gebouwen te ontwikkelen. Daarbij ligt de nadruk op gebouwen van uitstekende kwaliteit. Kenmerkend zijn hier de strakke verkaveling met veel water en groen, met een zichtlocatie aan de ringweg.

Innovatieve aanpak leegstand

Zwolle zet zich in voor het oplossen van leegstand. Dit doen we door accountmanagement en door planologisch mee te werken aan een ander gebruik van bestaande kantoren. Een praktijkvoorbeeld hiervan is de Scoliosis Care Clinic. Deze kliniek wilde zich graag op Oosterenk vestigen in een kantoorpand. De bestemming als kantoor vormde daarbij een belemmering. Binnen twee maanden kwam hiervoor een oplossing. Daardoor opende deze zorgondernemer in Zwolle haar eerste hoofdvestiging in de Benelux.