Kentekenparkeren, veelgestelde vragen parkeren op straat

In de gemeente Zwolle is kentekenparkeren ingevoerd.

Dit betekent dat alle parkeerproducten zoals parkeervergunningen op kenteken worden uitgegeven en gecontroleerd. Ook het parkeren op straat gaat via het kenteken.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over kentekenparkeren. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.

Parkeren bij een parkeerautomaat

Ik wil parkeren bij een parkeerautomaat, hoe werkt dat?

Bij de parkeerautomaten in Zwolle voert u uw kenteken in en geeft u aan hoe lang u wilt parkeren. Een bonnetje achter de voorruit is niet meer nodig. Dit geldt voor parkeren op straat en de gemeentelijke parkeerterreinen. U hoeft niet terug naar de auto maar kunt direct uw weg vervolgen.

Hoe kan ik betalen bij een parkeerautomaat?

U betaalt veilig met uw bankpas, creditcard of via belparkeren.

Wat gebeurt er als ik geen of een foutief kenteken invoer?

Als u geen of een foutief kenteken invoert, kan een controleur niet zien of u betaald heeft. U loopt dan kans op een bekeuring.

Controle en privacy

Hoe weet de controleur of ik betaald heb?

Op straat controleren handhavers van de gemeente Zwolle of er parkeergeld is betaald voor een auto. Ze scannen hierbij het kenteken.

Ziet de parkeercontroleur ook persoonlijke gegevens?

Nee. De parkeercontroleur krijgt geen informatie te zien over de eigenaar van het voertuig of betaalwijze. Alleen of er parkeergeld is betaald voor een kenteken.