Kentekenparkeren, veelgestelde vragen parkeren op straat

In de gemeente Zwolle kunt u sinds kort alleen parkeren met kentekenparkeren.

Dit betekent dat u alle parkeerproducten, zoals parkeervergunningen, krijgt door uw kenteken op te geven. Ook het parkeren op straat wordt gecontroleerd door het kenteken te checken.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over kentekenparkeren en parkeren op straat. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.

Parkeren bij een parkeerautomaat

Ik wil parkeren bij een parkeerautomaat, hoe werkt dat?

Bij de parkeerautomaten in Zwolle voert u uw kenteken in en geeft u aan hoe lang u wilt parkeren. Een bonnetje achter de voorruit is niet meer nodig. Dit geldt voor parkeren op straat en op parkeerterreinen die van de gemeente zijn. Nadat u klaar bent bij de parkeerautomaat hoeft u niets meer te doen.

Hoe kan ik betalen bij een parkeerautomaat?

U betaalt veilig met uw bankpas, creditcard of via belparkeren.

Wat gebeurt er als ik geen of een verkeerd kenteken invoer?

Als u geen of een verkeerd kenteken invoert, kan een controleur niet zien of u betaald heeft. Er is dan een kans dat u een boete krijgt.

Controle en privacy

Hoe weet de controleur of ik betaald heb?

Op straat controleren controleurs van de gemeente Zwolle of er parkeergeld is betaald voor een auto. Ze scannen hierbij het kenteken.

Ziet de parkeercontroleur ook persoonlijke gegevens?

Nee. De parkeercontroleur krijgt geen informatie te zien over de eigenaar van het voertuig of de betaalwijze. Hij ziet alleen of er parkeergeld is betaald voor een kenteken.