Kentekenparkeren, veelgestelde vragen voor bedrijvenvergunning

Hieronder staan de veelgestelde vragen over kentekenparkeren met een bedrijvenvergunning. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.

Parkeervergunningen voor bedrijven

U kunt uw vergunning online aanpassen via het digitale parkeerloket: zwolle.nl/parkeerloketexterne-link-icoon. Als u inlogt met eHerkenning, ziet u in uw statusoverzicht achter de parkeerproducten de optie "wijzigen". Via deze optie kunt u het kenteken wijzigen, een kenteken toevoegen of uw vergunning opzeggen.

Via zwolle.nl/parkeerloketexterne-link-icoon kunt u een nieuwe vergunning aanvragen. Inloggen kan veilig via eHerkenning.

U kunt het nieuwe kenteken invoeren via zwolle.nl/parkeerloketexterne-link-icoon. U logt in met eHerkenning. Bij het parkeerproduct klikt u op de optie "wijzigen" omk het kenteken te wijzigen.

U krijgt een boete als u het verkeerde kenteken heeft ingevoerd.

Bij de jaarvergunning Storing-, onderhoud- en reparatie en de ontheffing RVV krijgt u een oranje barcodepas verstrekt. Deze pas is voor maximaal 5 kentekens geldig en alleen voor de kentekens die zijn doorgegeven aan de sectie Vergunningen. Bij gebruik van de oranje barcodepas is het niet nodig om het kenteken waarvoor de vergunning op dat moment wordt gebruikt, te activeren in het digitaal parkeerloket. De oranje barcodepas moet achter de voorruit geplaatst worden en goed te zien zijn.  

Veilig inloggen

Als bedrijf kunt u inloggen met eHerkenning. Daarmee kunnen bedrijven veilig inloggen. Aanvragen kan via www.eherkenning.nlexterne-link-icoon. Om in te kunnen loggen in het parkeerloket heeft u een eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig.

Mocht inloggen of aanvragen niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.

Makkelijk betalen

U kunt uw parkeervergunning betalen via automatische incasso of iDeal. U kunt dit online aangeven en eventueel later aanpassen.

Met iDeal betaalt u direct online via uw eigen bank.

Als u via automatische incasso betaalt, wordt uw vergunning elk jaar automatisch verlengd. In dit geval wordt het bedrag rond 28 november automatisch afgeschreven van uw rekening.

Als u niet (op tijd) betaalt, dan geldt uw vergunning niet. U kunt dan een boete krijgen.

Controle en privacy

Op straat controleren controleurs van de gemeente Zwolle of er een geldige vergunning is voor een auto. Ze scannen hierbij het kenteken. U moet zelf zorgen dat u het juiste kenteken doorgeeft als u uw vergunning aanvraagt.

Nee. De parkeercontroleur krijgt geen informatie te zien over de eigenaar van het voertuig.